Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wonen.nl, wat is dit voor onzin?

Je hebt van die nieuwsbrieven die je altijd meteen wegklikt, per ongeluk toch eens aanklikt en dan tot de ontdekking komt dat je niks hebt gemist omdat de site erachter een hoop niksigheid bevat. Dat ontdekte ik gisteren met het geval wonen.nl.

De nieuwsbrief opent met de vraag: Ga je voor een gashaard of houthaard? Nou, dat is geen echt goede binnenkomer want 'we' moeten van het gas af en het stoken van hout blijkt enorm luchtverontreinigend te zijn. Een betere vraag zou zijn: wat moet ik met mijn houthaard? Of: een gashaard kopen, is dat wel slim?

Dat is voor de redacteur (vooruit, laten we die maar zo noemen) geen vraag want DRU helpt je kiezen, is het antwoord. De site blijkt gewoon een vergaarbak van allerlei advertenties die worden verstopt achter een stukje redactioneel geneuzel en haardenfabrikant DRU is erin geluisd om hier geld in de digitale vlammen te werpen. De 'redacteur' werpt ook zelf twee vragen op: Het gemak van een gashaard? Een gashaard op flessengas? Waar dit laatste op slaat is mij een raadsel, maar een haard op flessengas laten branden lijkt mij iets van de vorige eeuw.

Gelukkig worden wij wel even helemaal up to date gebracht want ik lees: Gashaarden zijn niet meer van 'echt' te onderscheiden en klaar voor de toekomst. Wat met 'echt' wordt bedoeld ontgaat mij en dat gashaarden klaar voor de toekomst zijn, is nu wel een extreem domme opmerking als je weet dat de gaskraan ieder jaar verder wordt dichtgedraaid. Gelukkig kun je doorklikken naar een filmpje over een gashaard. Helaas, de link werkt niet. Zo blijven we in de kou zitten.

Dan volgt de vraag: Welk vlambeeld past het best bij je? En meteen de antwoorden: Dan kun je kiezen voor de levendige, natuurechte vlammen met de Dynamic Flame Burner, de breedte met de Vario Burner en recht horizontaal vuur met hoge vlammen met de Line Burner. Volgens mij hadden ze dat laatste ook op het strand in Scheveningen met oud & nieuw. Hoe dat afliep is bekend.

De tik-, taal- en constructiefouten laten we voor wat het is en vervolgen de nieuwsbrief met vijf tips voor de wintertuin.
1. Maak het lekker warm, ga dus voor een mooie buitenhaard, gestookt met hout.
2. Gebruik hout. Nee, niet om in de fik te steken, maar om van houten pallets een loungebank te maken. Dat lijkt mij nu niet echt een winterklus.
3. Zorg voor groen. Denk bijvoorbeeld aan een buxus, deze blijft het hele jaar groen. Wie ook maar enigszins heeft opgelet weet dat de buxusmot langzamerhand heel Nederland verovert en de plant in de zomer al volledig bruin achterlaat.
4. Wat doe je met deco? Gesuggereerd wordt om hiervoor pompoenen te gebruiken. Je hoeft niet veel hersens te hebben om te weten dat die dingen buiten verrotten.
De laatste tip is bijzonder.
5. Denk aan de deco. Het antwoord hierop? Help vogels en andere buitendieren in de voor hen moeilijke winterperiode.

Toch nog wat geleerd; vogels en andere buitendieren zijn decoratie.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten