Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Woonbeurs Amsterdam in teken van advies

Eind september start in Amsterdam de 22e Woonbeurs. Naast een breed scala aan exposanten die hun producten en diensten zullen tonen, kunnen bezoekers er terecht voor concreet advies.

De praktische adviesfunctie van de beurs (30 september t/m 5 oktober) is de laatste jaren groter geworden. Iemand die op zoek is naar een leuke bank, bed of keuken kan er terecht en ook mensen die kleuradvies willen of rondlopen met concrete plannen om te verbouwen, kunnen zich ter plekke laten adviseren door diverse experts. Onder de standhouders onder meer bekende namen als Castelijn, Desso, Eijffinger, Forbo, Gelderland, Harvink, Jasno, Leolux, Jess Design, Linteloo, Luxaflex en nieuwkomer The Wool Studio. Ook Swiss Sense is aanwezig dat zal in ieder geval onder deze naam voor de laatste keer zijn want vanwege een rechterlijke uitspraak moet het beddenmerk haar naam veranderen.

Ingerichte stijlhuizen
Naast bovenstaande landelijk werkende merken staan er ook talloze nauwelijks bekende namen en regionaal opererende bedrijven. Afwezig zijn namen als Ikea en Leen Bakker die voorheen wel eens op de beurs stonden. Vast onderdeel van het evenement zijn de ‘stijlhuizen’ die worden ingericht door de verschillende woonbladen van Sanoma, eigenaar en uitbater van de beurs. Omdat de uitgeverij besloten heeft een groot aantal bladen, waaronder 101 Woonideeën en More Than Classic (MTC), van de hand te doen zullen de hieraan gerelateerde huizen dit jaar er voor het laatst staan. Daarnaast zijn er huizen van de ‘overblijvende bladen’ vt wonen, Ariadne at Home en Eigen Huis & Interieur. Dit alles onder het motto ‘5x binnenkijken bij de woonbladen’.

Lezingen en workshops
Op de beurs zijn er iedere dag lezingen, voordrachten en workshops. In het ‘woontheater’ kunnen bezoekers iedere dag terecht voor nieuwe trends, creatieve woonideeën, stylingtips en primeurs die worden verteld door ‘passievolle sprekers’. Jonge ontwerpers en creatieve presentaties zijn te vinden bij ‘Design City’ wie zich wil alten adviseren over verbouwingen kan terecht bij het ‘Architectenplein’.
De beurs wordt gehouden in de RAI in Amsterdam van 30 september t/m 5 oktober.

Meer informatie: www.woonbeurs.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten