Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Exposanten beurs Gorinchem tevreden

De beurs ‘Vakdagen Parket & Woninginrichter’ trok vorige week een groot aantal
bezoekers naar Gorinchem. Naast veel parket en laminaat groeit met name het aanbod in tapijt, gordijnen en raamdecoratie.

De beurs leverde over het algemeen positieve reacties op bij de exposanten. Vooral de eerste twee dagen, maandag en dinsdag, spraken standhouders over grote drukte waardoor ze moeite hadden om alle bezoekers te woord te staan. Al waren er ook standhouders die dit nuanceerden: ‘Dit is niet goed, zoveel bezoekers. Het betekent dat ze het in de winkel niet druk hebben.’ Gegevens over bezoekersaantallen kon de beursorganisatie nog niet geven.

Fraaie presentaties
Opvallend was dat meerdere standhouders zich presenteerden met fraaie stands. Dit is een beetje in tegenspraak met wat de beursorganisatie voorstelt, namelijk vrij eenvoudige stands zonder poeha. Met name standhouders uit de zachte hoek (tapijt, gordijnen, raamdecoratie) vielen hierin op. Opvallend was de presentatie van Lifestyle-Interior waarachter de groothandels Lethem Vergeer en Interplan bleken schuil te gaan.

Platte handel
Hoewel wat betreft oppervlakte er een redelijk evenwicht was tussen de ‘harde’ en de ‘zachte’ sector wordt de beurs gedomineerd door de aanbieders van harde vloeren. Dat betekende  veel parketteurs, maar door de gestage groei van tapijt, gordijnen etc. liepen er ook behoorlijk wat woninginrichters rond. Als deze trend doorzet, zou de beurs verder kunnen groeien. De duidelijke aanpak van de beursorganisatie (aantrekkelijke meterprijzen. liefst uniforme stands, gratis catering voor iedereen) past goed in deze tijd waar iedereen op de centen let. De beurs profileert zich niet als evenement vol noviteiten, maar als plek waar het gaat om relatiebeheer en gewoon platte handel.

 

Woonbeurs Gorinchem

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten