Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Woonbeurs podium om merk te presenteren

Op de Woonbeurs staan een aantal leveranciers die normaal gesproken alleen leveren aan de detailhandel. De beurs wordt vooral wordt gebruikt om het eigen merk te promoten.

Ongeveer 25 fabrikanten/leveranciers die rechtstreeks leveren aan de woonretail nemen deel aan de Woonbeurs (1 t/m 6 oktober)  in Amsterdam. Leolux is al jaren een vaste klant op deze consumentenbeurs. De meubelfabrikant neemt niet ‘rechtstreeks’ deel aan het evenement, maar staat er in samenwerking met dealer Co van der Horst uit Amstelveen. Zo wordt duidelijk dat Co van der Horst aan de bezoeker levert en niet Leolux zelf.

Merkmeubelen
Naast Leolux staan er nog een aantal meubelfabrikanten, zoals Castelijn, Ethnicraft, Gelderland, Label, Linteloo, Montis, Vitra en Jess Design. De meeste deelnemers staan er ‘op zichzelf’ dus niet zoals Leolux in samenwerking met een detaillist, zo laat een woordvoerder van de beurs weten. Opvallend is dat het vrijwel allemaal meubelmerken zijn uit het hogere segment. Andere bekenden namen zijn onder meer Luxaflex, Vriesco (onder de naam House of Happiness), Eijffinger, Jasno, Little Greene, Harlequin en Pode. Het beddensegment is vrij mager bezet met Auping en Swiss Sense.

Veel vloerenaanbieders
Vloerenleveranciers zijn daarentegen ruim vertegenwoordigd. Zo zijn Parade, Brink & Campman, Belakos, Forbo, The Wool Studio en Yunieq present. Achter de laatste gaat vloerengroothandel Cotap schuil die de beurs aangrijpt om het tapijtmerk Yunieq te promoten. Yunieq is aanwezig op de stand van het blad vt wonen en in het tapijt in de gangpaden is het logo van Yunieq verwerkt. Belakos toont op de beurs voor het eerst een in samenwerking met tapijtfabrikant AW ontwikkelde test om de eigen interieurstijl te ontdekken.

Meer informatie: www.woonbeurs.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten