Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Woonformule Werk aan de Winkel neemt DMG over

Werk aan de Winkel heeft franchisegever DMG overgenomen. Eerder lieten de organisaties weten te gaan samenwerken, maar het blijkt te gaan om een overname.

Begin november lieten Werk aan de Winkel (WADW) en Detail Management Groep (DMG) in een vaag persbericht weten meer te gaan samenwerken. Ook navraag bij Erwin van de Belt (zie foto) van WADW leverde weinig concrete informatie op. Het blijkt nu te gaan om een overname van DMG door WADW, zo is te lezen in het jongste nummer van het vakblad Mix. DMG is franchisegever van de formules Deco Home en Verf & Wand en daaronder vallen circa 170 verf- en behangspeciaalzaken (vbs). WADW is een coöperatieve vereniging waarbij 26 woninginrichters zijn aangesloten die opereren onder de naam Woonprofessionals. De kleinste van de twee heeft dus de grootste overgenomen.

Creatieve destructie
Volgens Mix is dit het gevolg van ‘creatieve destructie’ waarmee wordt bedoeld dat ‘'het nieuwe het oude vernietigt.’ Het impliceert volgens het blad dat DMG niet bij machte bleek om zich aan te passen aan de noodzakelijke veranderingen (en daardoor steeds meer leden verloor) terwijl WADW ondanks de crisis bijna een permanente groei liet zien. Volgens Mix blijven de formules bestaan, evenals de verschillende hoofdkantoren. Pas per 2018 zal er een gezamenlijk hoofdkantoor komen.

Minder leveranciers
De formules Deco Home en Verf & Wand halen de helft van hun omzet uit verf, de andere helft uit producen als behang, gordijnstoffen en diverse soorten vloerbedekking. De aangesloten ondernemers bij WADW zijn woninginrichters waarvan sommige een beetje verf verkopen. De assortimenten overlappen elkaar dus in hoge mate en Van de Belt, die de nieuwe organisatie gaat leiden, denkt door schaalgrootte betere inkoopvoorwaarden te kunnen krijgen. Hij verwijst daarbij naar het succes van de Woonprofessionals dat werkt met een beperkt aantal leveranciers.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten