Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Woonwebwinkel Wayfair ontslaat personeel vanwege tegenvallende resultaten

Het Amerikaanse online woonwarenhuis Wayfair ontslaat 870 personeelsleden omdat de omzet keldert. In het tweede kwartaal werd 378 miljoen dollar verlies geleden. Ook neemt het aantal klanten af.
 


Wayfair is in de Verenigde Staten na Amazon de grootste online retailer op het gebied van home goods, maar de jongste kwartaalcijfers geven geen reden tot optimisme. De totale omzet in het tweede kwartaal was 3,3 miljard dollar, 378 miljoen dollar minder dan een jaar daarvoor. Verreweg de grootste omzet haalt het bedrijf uit het thuisland, maar ook Europa (lees: Duitsland en Engeland) ging het fout, de omzet zakte naar 500 miljoen dollar, 271 miljoen minder. Onder aan de streep stond een verlies van 378 miljoen dollar.

Ontslag
Het is de reden waarom de top ingrijpt bij het beursgenoteerde bedrijf. 870 medewerkers krijgen ontslag, ongeveer 5% van het totale personeelsbestand. 'Dit jaar is de groei niet uitgekomen zoals we hadden verwacht. Ons team is te groot voor de omgeving waarin we ons nu bevinden en helaas moeten we ons aanpassen', aldus ceo Niraj Shah in een memo van het bedrijf aan de werknemers.

Enorme koersdaling
De slechte cijfers zijn de omgekeerde echo van de jaren 2020 en 2021 toen vanwege de coronapandemie mensen massaal online winkelden. In 2020 steeg de omzet met 55% tot 14,1 miljard dollar, maar in 2021 was er al een lichte teruggang van 3% tot 13,7 miljard dollar. Die neerwaartse spiraal zet zich nu verder door en dat weerspiegelt zich in de beurskoers. Die daalde van 291 dollar op 30 augustus 2021 naar 54 dollar vandaag, 29 augustus 2022.

Wayfair is in Nederland niet actief met een eigen webshop.Je kunt wel vanuit Nederland bestellen via de Duitse of Engelse webshop.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten