Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Woonwinkelketen Homestock failliet

Op 28 juni is winkelketen Homestock failliet verklaard. De zes vestigingen en de webwinkel zijn voorlopig gesloten. De curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart.
 


Homestock is dinsdag op eigen aangifte failliet verklaard. Het faillissement is volgens de directie het gevolg van plotseling tegenvallende resultaten van een aantal vestigingen. Ook de inflatie en de impact van de oorlog in Oekraïne op de leveringen van materialen spelen volgens de directie een rol. De winkels en de webshop zijn gesloten en klanten kunnen geen producten ruilen of retourneren.

Snelle groei, abrupte stilstand
Homestock begon in 2014 in Haarlem als pop-upwoonwinkel waarna in 2017 in dezelfde stad een vaste winkel werd geopend. Daarna kwam er een webshop, volgden vestigingen in andere steden en spraken de oprichters over de mogelijkheid van 'tientallen winkels'. Die kwamen er niet en in 2018 werd de ambitie teruggeschroefd tot een tiental winkels. Het werden er uiteindelijk zes, te vinden in Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle, Nijmegen en Utrecht.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten