Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Woonwinkels spelen niet in op Koningsdag, webwinkels een klein beetje

Vandaag is het Koningsdag en kleurt Nederland oranje. Ondanks het feestgedruis zijn veel winkels open en zijn klanten welkom. Woonwinkels doen geen enkele moeite om potentiële klanten te trekken.
 

'Tot' 50% korting op matrassen van Emma.


In 2019 was de laatste Koningsdag want corona gooide zowel in 2020 als 2021 roet in het eten. In april 2020 was er sprake van een zogeheten 'intelligente lockdown' en in april 2021 had Nederland te maken met de derde golf van coronabesmettingen waardoor Koningsdag niet uitbundig gevierd kon worden. Gesloten winkels, gedwongen thuiswerken, geen uitstapjes en gesloten winkels waren het gevolg. Daardoor floreerden webwinkels en ging mensen massaal aan de slag om het huis op te knappen. Woonwinkels profiteerden daarvan en vooral webwinkels doopten in 2020 Koningsdag om tot Woningsdag.
 

Beter Bed geeft (standaard)korting 'op bijna alles'.


Standaard kortingen
Nu is corona grotendeels uit het zicht verdwenen, doen woonwinkels gemiddeld nog steeds goede zaken en omdat consumenten de afgelopen twee jaar veel hebben gespaard spenderen ze nog steeds veel geld aan de inrichting en verfraaiing van huis en tuin. Dus zijn veel woonwinkels vandaag geopend. Maar ze spelen niet tot nauwelijks in op Koningsdag, afgaande op wat er online is te vinden. Het zijn vrijwel alleen webwinkels die met speciale Koningsdagaanbiedingen komen.
 

Bij winkelier het kabinet kun je vandaag 'koninklijk shoppen' want op hele collectie 10% korting. 


Oranje balkje
Sommige online aanbieders maken zich er wel heel makkelijk van af en hebben alleen een oranje balkje aan hun site toegevoegd met zogenaamde Koningsdagaanbiedingen. Wie er op klikt krijgt meestal standaard kortingen te zien. En de bekende lokkertjes met 'tot 40% korting (of nog veel meer) blijken voor slechts een zeer beperkt assortiment te gelden. Of er volgt een opsomming van producten die niet onder de korting vallen.
 

Vandaag, 27 april, geeft webwinkel lampen24.nl 27 euro korting bij besteding vanaf 150 euro.


Naar buiten
Een gemiste kans om klanten te trekken? Dat valt wel mee. Afgelopen Pasen was het mooi weer en werd het traditionele uitstapje naar de woonboulevard ingeruild voor een wandeling in de natuur of bezoek aan een terras. Ook vandaag lijkt het redelijk goed weer te worden. Consumenten willen nu genieten van de vrijheid buiten de eigen huiselijke omgeving.
 


Verkeerde voorspelling
Als je slim kunt inspelen op het weer op Koningsdag kan dat wat moois opleveren. Wordt het koud, juist heel warm, regent het waarschijnlijk pijpenstelen? Winkelier Vloerenkamer uit het Brabantse Oirschot weet het. De weersvoorspellingen voor Koningsdag zien er niet al te best uit. Hét alternatief voor rondstruinen op de vrijmarkt is dan ook klussen in huis. Eindelijk tijd om dat ene vloertje te leggen waar je al zo lang niet aan toekomt, valt op de site te lezen. Helaas, het wordt vandaag prima weer, zeker in Brabant.
 


Een buitenkansje?
Online woonwarenhuis Fonq maakt ook een misser. De openingspagina oogt saai met een zweem van oranje, maar is tekstueel doeltreffend: VRIJMARKT staat er in koeieletters met daaronder in een oranje balk Scoor nu jouw buitenkansje. Als je daar op klikt blijkt wat een buitenkansje is: Een ‘Buitenkansje’ is meestal retour gestuurd of heeft in ons magazijn een beschadiging opgelopen. We hebben het product zorgvuldig gecontroleerd en geven het graag een nieuw leven. Natuurlijk met een mooie korting en dezelfde servicevoorwaarden.
Wie op zo'n buitenkansje klikt, ziet een product met een bepaalde prijs, maar wat de originele prijs was, is niet duidelijk. Bovendien is de prijs hoger dan in eerste instantie wordt aangeboden als 'buitenkansje'. Als je niks doet (dus gewoon wacht) komt die buitenkansprijs ineens oppoppen. Nogal verwarrend.
 

Vandaag is het Trenddag volgens Woonexpress.


Gewoon feesten
Al die kortingen, hoe zit het daar mee op deze bijzondere dag? Die zijn er het hele jaar door dus die 'koninklijke deals' zijn weinigzeggend. Mocht het toch een echte afprijzing zijn dan geldt die opvallend vaak voor een aantal dagen. Dus waarom zou ik als consument vandaag haast maken? Daarnaast; hoewel de populariteit van de koning tot een dieptepunt is gedaald, willen heel veel Nederlanders na twee jaar nu wel weer eens gewoon ouderwets Koningsdag vieren.
 

Zijn ze bij Jysk kleurenblind? Nee, zij vieren feest omdat in april het bedrijf 43 jaar bestaat.


Online zoekwerk
De magere oogst van bovenstaande aanbiedingen, kortingen en deals zijn gebaseerd op wat online zoekwerk. Wie het woord 'Koningsdag' of 'Koningsdagaanbieding' intikt in combinatie met bijvoorbeeld 'meubelen', 'bedden', 'matrassen', 'vloeren' of 'woonwinkels' krijgt bovenstaand resultaat en veel bijzonders is dat niet. Bovendien moet je goed kijken of het allemaal wel klopt want soms kom je uit op veroudere pagina's. Daarbij wordt duidelijk dat er voor 2020 aanzienlijk meer creativiteit aan de dag werd gelegd om 'oranje' aanbiedingen te verzinnen.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten