Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Woonwinkels zien omzet dalen in augustus

Hoewel de omzet van de detailhandel in augustus licht toenam, is dat volledig te danken aan prijsstijgingen. Winkels in de woonbranche zagen de omzet met ruim 10% dalen.

 

 

De detailhandel noteerde in augustus een 1,7% hogere omzet dan in augustus 2021, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS. Het verkoopvolume (omzet minus prijsstijgingen) was echter 6% lager. Supermarkten en andere levensmiddelzaken deden het goed met een omzetstijging van 7,7%, maar de non-foodsector kromp met 2,5%.

Woonwinkels in de min
Tot die non-foodsector behoren woonwinkels en die deden het in augustus niet best; de categorie meubels en woninginrichting zag de omzet dalen met 10,2% ten opzichte van augustus 2021. In juli was de omzetdaling 6,6% en het weerspiegelt de tendens dat het al een tijdje een stuk minder gaat in de woonwinkels, zeker als je weet dat er sprake is van behoorlijke prijsstijgingen voor vrijwel alle producten.
Daar komt bij dat winkels nu (augustus 2022) probleemloos bezocht konden worden terwijl dat in augustus vorg jaar alleen kon met enige berperkingen, zoals een gelimiteerd aantal bezoekers,

Ook online verkoop loopt terug
De verminderde kooplust van consumenten is niet alleen merkbaar in de fysieke winkels, ook de online omzetten vallen tegen. De totale online omzet was in augustus 0,4% lager dan in augustus 2021. Pure webwinkels zagen de omzet met 2,6% dalen, multi-channelers (die zowel online als offline verkopen) deden het beter. Daar steeg de omzet met 2,7% ten opzichte van vorig jaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten