Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Woonwinkels zien omzet in derde kwartaal kelderen

De omzet van woonwinkels daalde in het derde kwartaal met 6,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de stijging van de eerste negen maanden van dit jaar vrijwel teniet gedaan, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie INretail.



In het eerste halfjaar zagen woonretailers hun omzetten nog groeien, maar de lange en hete zomer leidde tot een daling van de verkopen. Ook de teruglopende woningmarkt speelt een rol want daardoor daalt het aantal verhuizingen. Het gevolg is dat de branche na negen maanden 0,1% meer omzet noteert ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De cijfers komen uit de Woonwinkelmonitor van INretail, een driemaandelijks gepubliceerd verslag van een onderzoek waar een aantal leden van de brancheorganisatie aan meedoet en een redelijk representatief beeld geeft van de totale markt.

Grote fluctuatie bij keukenzaken
Keukenzaken reageren snel en sterk op schommelinbgen in de woningmarkt en dat is te zien in de cijfers. In de eerste helft van dit jaar steeg de gemiddelde omzet van keukenverkopers nog met 11%, in het derde kwartaal ging het met 10% in de min. Slaapspeciaalzaken zagen hun omzet in de zomermaanden met 8,9% dalen en gemengde zaken met 7,4%. Meubelzaken noteerden een terugloop van 5,4% en woningtextielwinkels kenden met 2,1% de geringste omzetdaling in periode juli – september.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten