Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Workshops circulair tapijt en interieurtextiel

Speciaal voor tapijtfabrikanten en producten van interieurtextiel komen er workshops waarin zij informatie krijgen hoe hun producten circulair te maken. De workshops zullen in september en oktober plaatsvinden.
 


Minder dan 3% van het afgedankte tapijt in Europa wordt gerecycled. Dit komt onder meer doordat het tapijt niet is ontworpen met het oog op hergebruik en recycling. Omdat de de overheid steeds strengere eisen oplegt betreffende duurzaamheid en op den duur naar een circulaire economie wil, dienen producenten van tapijt en interieurtextiel (gordijn- en meubelstoffen, raamdecoratie) te zoeken naar een circulair ontwerp van hun producten met bijbehorende businessmodellen. Voor hen zijn er in september en oktober een drietal workshops waarin mogelijkheden van circulair ontwerpen en ondernemen worden onderzocht.

Concrete stappen
De workshops, verdeeld over drie dagen, zijn bedoeld voor producenten van tapijt, interieurtextiel en producenten van kunststoffen en lijmen. Daarnaast zijn de bijeenkomsten ook interessant voor grote retailers, inzamelaars, recycleraars en projectstoffeerders. Zij krijgen tijdens de workshops kennis aangereikt om de eerste concrete stappen te kunnen zetten in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

Brede basis
De bijeenkomsten worden georganiseerd door de Provincie Overijssel, Cleantech Regio (samenwerkingsverband van aantal gemeenten in midden en oosten van het land) en CIRCO, een platform dat zich richt op het ontwikkelen van business door middel van circulair design. De workshops worden gegeven in samenwerking met brancheorganisatie Modint, NRK (Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie) en VLK (Vereniging Lijmen en Kitten).
De workshops vinden plaats op 25 september, 9 en 16 oktober in de buurt van Deventer. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt.

Zie: www.modint.nl en www.circonl.nl


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten