Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Xenos? Nee, Vitra!

Dit jaar stond op de meubelbeurs IMM verlichting in de spotlight. Daarbij ging het om meer dan het tonen van mooie lampen.

De IMM  (14 t/m 20 januari in Keulen gehouden) is een meubelbeurs, maar de organisatie heeft de laatste jaren steeds meer oog voor andere interieurproducten en soms wordt daar zelfs extra aandacht aan gegeven. Dat gold dit jaar voor verlichting waarbij vooral het hogere (en dure) designsegment aan de orde kwam.  Zo waren er speciale eilanden gecreëerd met verlichting die extra spannend waren gemaakt door ze te verbergen achter doorzichtige stof.  Dat gebeurde op het beurssegment Pure Editions en dat zich specifiek richt op design. Verrassend was het om te zien hoe rijstpapieren lampen zoals je die sinds jaar en dag bij de Xenos kunt kopen daar een plaats hadden gekregen.

Shojipapier
Bij nader inzien bleek het niet van de Xenos of een andere goedkope winkel te zijn, maar van Vitra. Vitra is een merk dat hoog in de boom zit wat betreft design en prijs, dus de verrassing werd nog groter. Het bleek een installatie te zijn met 'lichtsculpturen' van de Japans-Amerikaanse designer Isamu Noguchi (1904 –1988). Hij gebruikt voor zijn verlichting shojipapier, een dun en doorzichtig papier dat in Japan wordt verwerkt als 'gordijnen' voor het raam en traditionele schuifwanden. Ook wordt het gebruikt als ondergrond in de schilderkunst en kalligrafie.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten