Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Zijn ze bij Beter Bed nu echt gek geworden?

Bij Beter Bed lijken de stoppen te zijn doorgeslagen. Het Nederlandse bedrijf heeft grote problemen met de grootste omzetmaker van het concern, de Duitse discountketen Matratzen Concord. Daar is vorig jaar zwaar gesaneerd door 150 van de meer dan 1.000 winkels te sluiten, maar dat heeft te weinig opgeleverd. Ruim twee weken geleden liet Beter Bed weten weten de keten geheel of gedeeltelijk te willen verkopen om aan liquide middelen te komen.

Het is niet duidelijk of dat tot op heden iets heeft opgeleverd, maar de wanhoop lijkt de directie naar het hoofd te zijn gestegen. In Duitsland gaat op 30 juli een actie van start waarbij je bij Matratzen Concord een matras van M Line (merk van Beter Bed) kunt kopen en iedere acht jaar GRATIS een zelfde matras kunt komen ophalen. Ja, dat leest u goed: iedere acht jaar en helemaal voor niks. Voor de beschikbare actiemodellen, kostend tussen de 999 en 1.649 euro, moet eenmalig 20% worden bijbetaald, maar dan zit je voor de rest van je leven gebakken.

Je moet wel een hele domme Duitser zijn om hierin te trappen als je weet dat Matratzen Concord momenteel in zwaar weet zit en te koop staat. De kans is niet uitgesloten dat de keten over acht jaar überhaupt niet meer bestaat en dan zit je met de gebakken peren.

In Nederland was er eind vorig jaar een dergelijke kortlopende actie met Beter Bed matrassen uit de Select serie. Hierbij hoorde een lang verhaal met voorwaarden en dan weet je het al: daar zitten vast addertjes onder het gras. Inderdaad, maar die waren niet te lezen dus vroegen wij dat toen na. Beter Bed had zich ingedekt met een verzekering (want dit soort rare acties komen ook in andere sectoren wel eens voor) en als mensen inderdaad meedoen, kán het voor de leverancier in de papieren gaan lopen. Maar statistisch blijken maar weinig mensen na zo'n lange tijd nog te denken aan de jaren voorheen geboden kans. Bovendien, wie heeft na acht jaar nog het bonnetje?

Maar de echte addertjes kwamen pas na doorvragen naar boven. De actiemodellen waren in prijs verdubbeld dus feitelijk betaalde je twee matrassen voor de prijs van één. Wie meedeed met de actie kon na acht jaar een nieuwe matras krijgen, maar die was acht jaar eerder al betaald. Dus feitelijk zou je pas na zestien jaar de derde matras echt gratis kunnen ophalen.
Uh ja, wat zegt u: een bonnetje van 16 jaar geleden? Nee, dat heb ik niet meer.

De actie was misschien niet direct een vorm van oplichting, maar misleiding zit dichter in de buurt en iedereen die even nadenkt wist al direct: dit is wel heel vreemd.
Net zo vreemd is het dat Beter Bed in Nederland nu adverteert met '2e matras gratis'. Je kunt op je klompen aanvoelen dat ook hier iets scheef zit. Hoe scheef, valt nog te bezien. In ieder geval scheef genoeg om in een week de beurskoers met 20% te doen afglijden.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten