Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Zitmeubel met ‘genaaid hout’

Het design duo Färg & Blanche ontwierp voor de Zweedse meubelfabrikant Gärsnärs een bank en stoel waarbij de houten buitenschaal is vastgenaaid aan de vulling en de stoffering.

Na eindeloos proberen ontwikkelde het Zweeds-Franse duo Fredrik Färg und Emma Marga Blanche een manier om hout te ‘naaien’. Het zitmeubel, genaamd Julius, bestaat uit dunne houten platen die de vorm bepalen. Die zijn vastgenaaid aan de stoffering, inclusief de vulling waardoor het een geheel vormt. Het kostte het duo veel tijd om de juiste techniek te vinden, maar de meubelen kunnen nu in serieproductie worden gemaakt. Zelf noemen ze de techniek wood tailoring, genaaid hout zou je kunnen zeggen.

Geen lijm nodig
De stikdraden geven een apart effect en verschillende kleuren zijn daarvoor beschikbaar. De mogelijkheid van verschillende kleuren voor het draad en de houten platen, plus de keuze voor de stoffering zorgen voor veel keuzemogelijkheden. Voordeel van deze productiewijze is dat er geen lijm gebruikt hoeft te worden om een en ander aan elkaar te verbinden wat recycling vergemakkelijkt. Het model is verkrijgbaar als stoel en als bank.

Meer informatie: www.garsnas.se

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten