Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Zitmeubelfabrikant Frommholz insolvent

De Duitse zitmeubelfabrikant Frommholz heeft insolventie aangevraagd. Frommholz, opgericht in 1859, is het zoveelste meubelbedrijf dat in problemen komt door de enorme prijsdruk op de Duitse markt.

In juli 2016 moest Frommholz ( FPS GmbH & Co. KG) insolventie aanvragen en volgde een doorstart door de productie uit te besteden aan bedrijven in Polen en Hongarije. Nu, ruim twee jaar later, komt waarschijnlijk ook daar een einde aan door het zelf aanvragen van insolventie door directeur Gero Walter Frommholz, vertegenwoordiger van de zesde generatie Frommholz. Het was een van de oudste Duitse meubelbedrijven.

Regen van faillissementen
Frommholz past in het rijtje van gerenommeerde Duitse meubelfabrikanten dat afgelopen jaren het loodje legde en waarbij dit jaar een ware slachting plaatsvindt. Voorheen sterke punten als Traditionsmarke en Familieunternhemen mit Historie blijken geen garantie voor continuïteit. Als een van de oorzaken van de vele faillissementen wordt gewezen op de steeds verdergaande schaalvergroting in de retail en de macht van de inkoopgroepen in Duitsland. Zij bedingen scherpe prijzen waardoor producenten volledig worden uitgeknepen en werken met minimale marges.

Verleden en toekomst
De basis van het bedrijf – langzaam gegroeid naar producent van klassiek getinte meubelen in het wat hogere segment  – lag in Danzig waar August Frommholz in 1859 begon met de productie van vlechtwerk. Dat bedrijf groeide en vanaf 1928 werd het langzamerhand een bedrijf dat gestoffeerde zitmeubelen produceerde.
Op de site valt te lezen hoe het bedrijf naar zichzelf keek. 'De sterkste bomen hebben solide wortels in het verleden en een daadkrachtige drang naar de toekomst.' Dat laatste lijkt met de insolventie een afgesloten pad te worden.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten