Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Zitmeubelfabrikant Wemafa neemt deel Frommholz over

De Duitse zitmeubelfabrikant Wemafa neemt de modelrechten over van de collecties New Classic en Atelier van het in december 2018 failliet gegane Frommholz.
Bank Trento uit de collectie New Classic van Frommholz.

Met de overname van de twee collecties zegt Wemafa een premium merk in huis te hebben dat goed aansluit bij het eigen assortiment. Wemafa produceert, net als indertijd Frommholz, zowel klassiek getinte zitmeubelen als moderne varianten. Nieuw is dat de producten van Frommholz nu zullen worden aangeboden als puur maatwerk, indachtig de filosofie van Wemafa 'Hoger, breder, dieper – wij maken uw bank op maat'.

Lux Medico Royal van Wemafa.

Orthopedische zitmeubelen
Wemafa bestaat sinds 1910 en begon ooit als Westfälische Matratzenfabrik (Wemafa). Sinds 1984 concentreert het bedrijf zich als producent van orthopedische zitmeubelen. Kenmerkend voor Wemafa is het zichtbare gebruik van hout voor de diverse modellen.
Frommholz moest in december 2018 insolventie aanvragen nadat het bedrijf in de jaren daarvoor had geprobeerd door sanering en uitbesteding van de productie te overleven. Frommholz is een typisch voorbeeld van een Familieunternhemen mit Historie en een Traditionsmarke (opgericht in 1959) dat niet meer mee kan in de huidige markt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten