Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

3D geprint verbindingsstuk leidt tot prijswinnend ontwerp

Dankzij een 3D geprint kunststof verbindingsstuk is een simpele tafel verkozen tot winnaar van de Interieur award Objects, een designprijs die wordt uitgereikt tijdens de Biennale Interieur, later dit jaar in Kortrijk.

Het design van de tafel is min of meer gecomprimeerd tot een kunststof element dat uit een 3D printer komt. Het kunststof element hout de poten van de tafel bij elkaar waardoor de tafel met minimale middelen te construeren is. Het ontwerp is van Mario Minale en Kuniko Maeda dat als duo opereert onder de naam Minale Maeda. Zij zijn de winnaar van de Interieur Award ‘Objects’, en behoren tot de 20 genomineerden die door een jury werden geselecteerd uit een groot aantal inzendingen.

Design
De genomineerden kunnen hun prototype tijdens een later te houden workshop perfectioneren waarna deze alle tentoongesteld zullen worden tijdens de Biennale Interieur die van 17 t/m 16 oktober in Kortrijk wordt gehouden. Deze beurs wordt om het jaar gehouden en is bedoeld om het grote publiek te informeren over designproducten. De beurs wordt wel eens gezien als een ‘consumentenvertaling’ van de Salone del Mobile in Milaan. Zowel gevestigde namen als jong talent zijn de op de beurs aanwezig
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten