Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

50-jarige modulaire bank Trio van COR in nieuw jasje

De modulaire bank Trio van COR past in het huidige tijdsbeeld waarin dit soort banken zeer breed wordt aangeboden. Grote verschil: de Trio bestaat al 50 jaar. Om dit te vieren wordt de bank in een aantal specifieke kleuren aangeboden.

 


Het lijkt bijna een plaag te worden; banken bestaande uit losse elementen waarmee je je 'eigen' zitmeubel kunt samenstellen. Het aanbod aan modulaire banken is enorm en ze zijn in vrijwel alle prijsklassen verkrijgbaar. Nieuw zijn dergelijke banken niet en het model Trio van de Duitse zitmeubelfabrikant COR is daar een voorbeeld van. Het ontwerp stamt uit 1972 en blijkt uitstekend te passen in het huidige interieurbeeld, reden waarom COR het model in 2023 extra onder de aandacht brengt in een aantal nieuwe kleuren. 

 

Origineel model, nu op internet aangeboden als vintage.

Talloze combinatiemogelijkheden
De Trio bestaat uit een zitelement, een rugleuning en een armleuning. Door meerdere elementen samen te voegen zijn op simpele wijze talloze combinaties te maken. Een tweezitter, een driezitter, een vierzitter met hoekelement of een achtzitter voor de hele familie plus hond, kat en de buurvrouw die even langskomt-  het kan allemaal. Ook is het mogelijk om de bank om te bouwen tot slaapplek. 

 

Tweedehands tweezitter.

Aanpassingen
De Trio is een ontwerp uit 1972 van het Zwitserse Team Form AG en is feitelijk nooit uit productie geweest. Wie op internet zoekt kan nog oude modellen aantreffen die steevast als 'vintage' worden aangeprezen.  Tussen 1998 en 2002 is geĆ«xperimenteerd met een model op pootjes, maar dat bleek geen succes. De huidige versie is iets aangepast wat betreft zithoogte en -diepte en de onderkant van de losse rug- en armleuningen is voorzien van een speciaal materiaal waardoor de kussens niet wegglijden en goed op hun plaats blijven zitten.

De bank is makkelijk om te bouwen tot bed.

Multifunctioneel inzetbaar
Doordat het model makkelijk is aan te passen is het volgens COR 'niet ongebruikelijk dat de Trio in de loop van zijn leven van de woonkamer naar de kinder- of logeerkamer migreert om vervolgens in de woonkamer van de volgende generatie terecht te komen.'  Om de toepassingsmogelijkheden verder te verruimen is de bank sinds 2018 ook verkrijgbaar als slaapbank.


Nieuwe kleuren
Om het 50-jarig jubileum te vieren is het model nu leverbaar in diverse nieuwe kleuren, geweven met chenillegaren. Ook komt er in 2023 een uitgebreide tour door diverse Europese landen waaronder Nederland.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten