Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Afgedankte tuinmeubelen recyclen

De webshop tuinmeubelen.nl en afvalverwerker Van Gansewinkel gaan samenwerken om oude tuinmeubelen te recyclen. Kopers van tuinmeubelen bij de webshop kunnen de oude meubelen meegeven bij aflevering van het nieuwe meubilair.

Afdankte tuinmeubelen belanden meestal bij het grofvuil. Tuinmeubelen.nl biedt nu de mogelijkheid om bij de aflevering van nieuwe tuinmeubelen de oude mee te nemen. Deze worden verwerkt door Van Gansewinkel. Het bedrijf scheidt de harde kunststof van het metaal. ‘Hierdoor kunnen we het metaal uit de meubelen recyclen tot nieuw metaal en geven we de harde plastics een tweede leven als bijvoorbeeld bitumen dakbedekking’, aldus Florens Slob, directeur Business Development van Van Gansewinkel. Met deze inname- en verwerkingsservice wil de afvalverwerker uiting geven aan het door hen gebruikte credo ‘Afval Bestaat Niet’. Dit impliceert het streven om zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen uit ingezamelde afvalstromen.

150.000 kg nieuwe grondstof
Klanten die via de webshop van Tuinmeubelen.nl bestellen, kunnen aan het eind van de bestelling kiezen voor de ‘optie inleveren oude tuinset’. Bij aflevering van het nieuwe meubilair wordt dan het oude gratis meegenomen. Tuinmeubelen.nl is naar eigen zeggen de grootste webshop van tuinmeubelen. Met de samenwerking wordt naar verwachting jaarlijks 150.000 kg tuinmeubilair tot nieuwe grondstof verwerkt.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten