Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Anti-allergische deurkrukken om je vingers bij af te likken

De Belgische aluminiumfabrikant Reynaers introduceert anti-allergische design raam- en deurhandgrepen. Het meest opvallende exemplaar in de serie heet ‘Belgische Chocolade’.

Op 21 februari begint in Brussel de Batibouw, een enorme beurs over allerlei bouwproducten. De Belgische site www.bouwenwonen.net besteedt er al weken voorbeschouwingen aan en publiceerde afgelopen week iets over anti-allergische design raam- en deurhandgrepen die op de beurs te zien zullen zijn. De grepen zijn gemaakt van ‘het gloednieuwe materiaal Pura™’, zo lees ik. Die naam Pura lijkt mij al in de verkeerde richting te gaan en als blijkt dat de diverse grepen passen in de ‘PuRity reeks’ weet ik het bijna zeker; foute boel.

Promopraat
Het bericht op de site is waarschijnlijk een letterlijk overgenomen persbericht van aluminiumfabrikant Reynaers want het is regelrechte promopraat. Ik citeer: ‘Dit materiaal is een niet-toxische variant van roestvrij staal waarbij de chroomdeeltjes verwijderd werden. Dit, in combinatie met de al even revolutionaire Biov™ (Bioecologic Ion Overlay) oppervlakte behandelingsmethode, zorgt ervoor dat de krukken corrosievrij, hypoallergeen en anti-bacteriologisch zijn.’

Huisstofmijt
Nou-nou, wat een poeha, wat een tekst, wat een onzin. Natuurlijk, deurhandgrepen wemelen van de bacteriën, maar so what? Het doet mij denken aan anti-bacterieel laminaat dat een paar jaar geleden werd geïntroduceerd. Let wel: een vloer waar je met je schoenen overheen loopt en die zodanig is behandeld dat het bacteriën doodt. Da’s toch flauwekul want je doodt echt niet alle bacteriën. Aan de andere kant, tapijtleverancier Belakos kwam twee jaar geleden met bacteriedodend tapijt dat ook nog eens heel onvriendelijk is voor de huismijt. Dat vond ik toen eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee want tapijt is een lekkere stofhapper en daarmee een fijne voedingsbodem voor de huistofmijt.

Gebakken lucht
Maar toch, al die toevoegingen – het is vooral gebakken lucht. Wat te denken van matrassen die electrosmog afvoeren via ingeweven koolstofdraden. Matrastijk verrijkt met aloë vera waar je mooi van wordt. Horren die met ‘anti-mug’ zijn behandeld. Gordijnen die vieze luchtjes absorberen. Het is allemaal humbug, quatsch, gebakken lucht, onzin, lulkoek. Net zo goed als antisceptische zeep voor kinderen. Daar heb je niks aan want na grondig handen wassen kruipen zij over de vloer of eten het zand uit de zandbak. En da’s maar goed ook, want zo ontwikkelen zij antistoffen. U begrijpt: ik ben allergisch voor al dat anti-allergische gedoe. Dáár krijg ik jeuk van. 

Belgische chocolade
Misschien moeten wij niet teveel focussen op dat anti-allergische geneuzel van die deurkrukken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de beschikbare kleuren van die Belgische industrieel. Dat zijn de drie standaardkleuren Saffier Zwart, Maanlicht Wit en Lithium. Naar wens komen daarbij Goud, Obsidian, Renaissance Goud, Polaris, Eclipse en…..Belgische Chocolade. Die laatste, daar gaat het natuurlijk om. Een deurkruk van Belgische chocolade is niet om zomaar beet te pakken, die is om af te likken, om in te bijten. En daar passen geen bacteriën bij.

Meesterlijk
Nu begrijp ik ook waarom deze week uitgebreid in het nieuws kwam dat Belgische chocoladefabrikanten vinden dat ‘Belgische chocolade’ alleen uit België mag komen en niet uit Maleisië of andere landen. Zij willen hun product exclusief houden en vragen ‘Europa’ om bescherming. Die hele actie is een meesterzet van krukkenfabrikant Reynaers om zijn producten smaakvol in de markt te zetten, net voor de beurs. Op hun beurt grijpt de complete Belgische chocolade-industrie deze deurkrukken aan om zichzelf te promoten. Die aluminiumboer is geen meester-chocolatier, maar hij bedrijft wel meesterlijke marketing. Om in de sfeer te blijven: het is puur marketing.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten