Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Artifort beloont ‘fans’ met Orange Slice stoel

Meubelmerk Artifort viert dit jaar het 125-jarig bestaan en wilde weten waarom mensen ‘houden van’ het merk. Zij konden een selfie met hun favoriete Artifort meubel opsturen plus het verhaal daarbij. De grootste fan ontving een exemplaar van de klassieker Orange Slice.

De winnares zittend in haar favoriete stoel en rechts de prijs, een Orange Slice.  

Uit de tientallen reacties koos de jury Anna van der Meulen als grootste Artifort fan. In de jaren 60 kocht haar vader van zijn eerste salaris een Artifort Oyster stoel. Toen ze het ouderlijk huis verliet, mocht Anna de stoel meenemen. Sindsdien is het de eye catcher van haar woonkamer. Toen haar vader overleed, liet Anna de Oyster herstofferen in zijn originele kleur Petrol blue als een soort eerbetoon. Jurylid Khodi Feiz, art director bij Artifort, vond het verhaal vooral aansprekend omdat het appelleert aan de lange levensduur van een goed ontwerp. Daarom ontving Van der Meulen een Orange Slice stoel, een ontwerp van Pierre Paulin uit 1960.

Tweede en derde plaats
Omdat de jury het lastig vond om één fan te belonen, ontvingen nog twee andere liefhebbers een Orange Slice in junior uitvoering. Gertjan Tienkamp zond een foto in van zijn Mare bank die zowel zijn interieursmaak als de smaak van zijn vriendin combineert. Bea Kroeze motiveert haar keuze voor de Tulip stoel als favoriete meubelstuk omdat zij als kind daar al voor viel en het daarom ‘leek voorbestemd om voor mij te zijn.’ Na tien jaar zoeken kocht zij een paarse Tulip. Ook zij ontving een Orange Slice Junior.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten