Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bauhaus krijgt groen licht van gemeente Arnhem

De komst van een vestiging van de Duitse bouwmarkt Bauhaus in Arnhem is weer een stapje naderbij gekomen. Een nieuw bestemmingsplan van de gemeente maakt dit mogelijk.

De komst van Bauhaus is in strijd met het huidige bestemmingsplan, maar volgens de gemeente Arnhem is het toch mogelijk om een vergunning te verlenen aan de Duitse retailer. Onlangs opende autodealer Louwman op het bedrijventerrein IJsseloord 2 een nieuwe showroom en die vestiging werd door de gemeente achteraf gelegaliseerd. Gevolg is dat de gemeente nu een nieuw bestemmingsplan naar de provincie Gelderland heeft gestuurd wat een weidewinkel van 17.500 vierkante meter voor Bauhaus mogelijk maakt.

Verzet
De provincie is tegen de komst van een nieuwe winkel en ook concurrenten als Gamma, Karwei en Praxis verzetten zich tegen de komst van de bouwmarkt vanwege een volgens hen oververzadigde markt. Bauhaus heeft plannen voor meerdere vestigingen in Nederland en ondervindt hierbij veel verzet. De Duitse retailer heeft in Rosmalen een oog laten vallen op een terrein vlakbij een filiaal van Gamma. Al eerder kreeg Bauhaus groen licht voor een winkel in Den Hoorn en er zijn ook plannen voor winkels in Hengelo en Venlo. In Groningen wordt momenteel gebouwd aan de eerste vestiging van Bauhaus die dit najaar opengaat. Ook hier ondervond het bedrijf veel verzet van reeds gevestigde bouwmarkten
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten