Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beesten blijven bron voor woonaccessoires

Beesten blijven een dankbaar onderwerp om te gebruiken als woonaccessoire. Vrijwel elk denkbaar beest blijkt te kunnen fungeren als inspiratiebron om te verwerken in een product.
 



Afgelopen zaterdag ging in Frankfurt Tendence van start. De consumentengoederenbeurs, zoals de Messe Frankfurt het zelf noemt, geeft een inkijkje in het aanbod van producten dat voor de retail beschikbaar is om in het najaar te verkopen. Het najaar is traditiegetrouw een belangrijk seizoen voor de retail, met nadruk op de feestdagen in december. Kerst is daarin een belangrijk moment om het huis op te fleuren en op de beurs stonden dan ook vele kerstbomen, kerstmannetjes en elanden. Om uiteindelijk te kopen, te krijgen of weg te geven. Allemaal leuk voor de heb, want de echte functionaliteit komt vaak op de tweede plaats. Of is er in het geheel niet.



Vlinders en visjes
Je hoeft op de beursvloer geen havikenblik te hebben om te zien dat dieren een grote rol spelen in het mensenleven. Groot wild als tijgers, panters, giraffen en leeuwen zijn net zo veel aanwezig als vlinders, kikkers, ijsvogels en visjes. Uiteraard ontbreken de paashazen niet de beurs knipoogt ook vast een beetje voorjaar. Paaseieren waren er ook, maar minder dan voorgaande jaren. Elanden des te meer. De ijsberen lopen blijven in beeld, maar minder dan een paar jaar geleden toen die schattige Knut in de Berlijnse dierentuin zorgde voor een opleving in de ijsberenhandel.

Haas als jager
Voor een deel zijn het de traditionele motieven, beelden en uitvoeringen. Vlinders op kussens, op een stokje voor in de tuin, als sticker op de wand en als opwindgadget voor, gewoon voor zomaar. Daarnaast nep zebrahuiden, complete dierentuinen op kussentjes, plaids met panterprints, zeesterren als pure decoratie en de onvermijdelijke opgezette staande haas met geweer, uiteraard verkleed als jager.

Gifgroen nijlpaard
Vooral dieren die een bijzonder uiterlijk hebben ‘doen’ het goed. Blauwe schapen, een gifgroen luipaard, roze koeien, gouden hondjes, zilveren luipaarden, gestippelde eenden en herten met een huid van pailletten hebben geen schutkleur meer die bescherming biedt. Dat hoeft niet omdat zij in de mensenwereld terechtkomen. Zij verlaten hun natuurlijke habitat.
Een poes geprint op de brievenbus, een paard op het stuur van een fiets, vissen als plafondlamp en een olifant voor op bijzettafel, het kan. Een kikker met een kroontje is eigenlijk heel normaal.

Herten
In principe kan elk dier voor alles gebruikt worden. Een hert op een schort of theedoek in de keuken, het gewei dat dienst doet als kaarsenstandaard, als Bambi voor in de kinderkamer compleet met verlichting van binnenuit en uitgevoerd in metalig goud, kunststof geel, paars glas of in alle kleuren van de regenboog; herten overal inzetbaar. Vooral in en onder de kerstboom. Maar dan mag het ook een meerkleurige eland zijn.

Menselijke trekjes
Soms krijgen de beesten menselijke trekken. Vissende kikkers gooien op menige stand hun hengeltje uit, soortgenoten springen dansend in het rond, ze lezen een boek of liggen zonnebadend in een ligstoel, compleet met een XXL zonnebril op de platte bek. Stoffen kippen blijken lachebekjes, net als vissen. En muizen kussen elkaar met LOVE in dikke letters daaronder.

Functionele dieren
Sommige beesten hebben nog enige functionaliteit. Lieveheersbeestjes als magneet op de koelkast zijn wel handig. Maar wat te denken van een kunststof stierenkop waarvan de hoorn twee ‘pootjes’ vormen waardoor je met nek en hoorn een krukje creëert. Dit onder het motto: bullsit. Bijna hightech is een kunststof krokodil met ledlampjes als ogen. De stroom wordt opgewekt via een zonnepaneeltje op zijn rug.
Zin in een dagje dierentuin? Morgen, 1 september is de laatste dag van de dierentuin in Frankfurt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten