Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beoordeling speciale relaxmeubels tijdens Interiors United

Tijdens de beurs Interiors United zal een kinder- en een vakjury 28 stuks speciale relaxmeubels beoordelen. De meubels zijn ontworpen voor kinderen met een stofwissselingsziekte en uitvloeisel van een ontwerpwedstrijd van de CBM.

De Junior Loungers, zoals de speciale relaxmeubels heten, worden op zondag 9 september beoordeeld door een kinderjury en op dinsdag 11 september door een vakjury. De meubels zijn gemaakt voor kinderen die een ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte hebben en daardoor veel moeten rusten. Zij brengen noodgedwongen veel tijd door in bed, een rolstoel of een speciale stoel. De 28 ontwerpen zijn ontstaan door een actie van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten (CBM).

                                                                                

Ontwerpwedstrijd
De CBM bestaat dit jaar 100 jaar en de ontwerpwedstrijd is een van de belangrijkste activiteiten die de brancheorganisatie houdt in het kader van het eeuwfeest. De CBM kwam in contact met Energy4All, een stichting die zich inzet voor kinderen met een ernstige energiestofwisselingsziekte. De zesjarige Stephanie van ’t Hooft vroeg zich af waarom er geen speciale stoel was voor haar zusje die aan de ziekte lijdt. 

 

Praktische koppeling
De CBM zag dit idee als een uitstekend middel om ‘het goede doel’ te koppelen met praktisch nut, schreef een ontwerpwedstrijd uit onder studenten van ontwerp- en meubelopleidingen en zocht CBM-leden om de ontwerpen om te zetten in reële producten. Deze worden nu tijdens de beurs Interiors United beoordeeld, onder meer door een kinderjury waarin ook Stephanie van ’t Hooft zit. 

Veiling meubelen
Los van deze beoordeling worden de ontwerpen geveild waarbij de opbrengst van de veiling naar de stichting Energy4All gaat. Deze veiling is gestart op 3 september en loopt tot 2 november. Na de presentatie en beoordeling op Interiors United zullen de meubelen te zien zijn op de Dutch Design week van 20 t/m 28 oktober in Eindhoven. Het slot van de veiling is op 2 november tijdens de jubileumviering van de CBM in Amsterdam.

Meer informatie over de speciale relaxmeubels op: www.juniorlounger.com. Via deze site loopt ook de veiling van de Junior Loungers. Zie ook: www.energy4all en www.cbm.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten