Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed heeft last van pessimistische consument en winterweer

Zowel de omzet als de winst van Beter Bed daalde flink in het eerste kwartaal. De slechte economische situatie, een dalend consumentenvertrouwen en slecht weer zijn de oorzaken. 

De omzet daalde met ruim 9%  tot 98,5 miljoen euro en de nettowinst liep met 37%  terug tot 5,6 miljoen euro. In Nederland daalde de omzet met 15,2% en in Duitsland met 3,5%. De omzet in Spanje halveerde bijna en viel terug met 48,2%. In Nederland had Beter Bed vooral last van het lage consumentenvertrouwen, terwijl het in de belangrijke Duitse markt kampte met een langdurige periode van winterweer.

Matratzen Concord
Ook in België ging het niet lekker met de beddenverkoper en daalde de omzet met 21,2%. Uitzonderingen zijn Zwitserland (0,0%) en Oostenrijk (+8,4%). In het eerste kwartaal werden 21 winkels geopend en 20 gesloten. Hiermee komt het totaal aantal winkels per eind maart 2013 op 1220. De openingen betreffen vooral winkels in Duitsland. Verreweg de meeste winkels vallen onder de formule Matratzen Concord (1007).

Spanje zorgelijk
Voor het komende half jaar verwacht Beter Bed een continuering van de negatieve omzettrend. Reden hiervoor is een vrijwel ongewijzigd economisch klimaat in het merendeel van de landen waar Beter Bed actief is, een zwakke start van het tweede kwartaal en een lagere orderportefeuille bij de start van het tweede kwartaal. In Spanje wordt ook op middellange termijn geen economische verbetering verwacht, waardoor besloten is circa 30 winkels te sluiten in plaats van de eerder geplande 13.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten