Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed ziet herstel in Nederland

Hoewel de omzet daalde, ziet Beter Bed tekenen van herstel. Het stijgende consumentenvertrouwen en de herlancering van de formule dragen hiertoe bij volgens het beddenconcern.

Beter Bed ziet een langzame kentering. Het stijgende consumentenvertrouwen en de herlancering van de Beter Bed-formule werpen zijn vruchten af, zo laat het retailconcern weten bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Zo lag de orderportefeuille in Nederland eind juni van dit jaar twee miljoen euro hoger dan een jaar eerder.

Omzetdaling
De omzet in Nederland nam echter met 13,7% af, onder meer door de verschuiving van circa een miljoen euro aan orders naar het derde kwartaal vanwege leveringsproblemen bij een leverancier. De totale omzet van Beter Bed daalde in het tweede kwartaal met 6,8% naar 76 miljoen euro. In Spanje nam de omzet met 12,7% toe, maar in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland liepen de omzetten terug. Beter Bed verwacht dat het bedrijfsresultaat op hetzelfde niveau ligt als een jaar eerder. Ondanks de lagere omzet verwacht Beter Bed in het tweede kwartaal een vergelijkbaar bedrijfsresultaat te realiseren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Minder winkels
Het winkelbestand in Nederland daalde in het eerste halfjaar met achttien filialen wegens het schrappen van de formules Matrassen Concord en Slaapgenoten. In heel Europa bedroeg het aantal winkels in juni totaal 1.149.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten