Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Intirio gaat op de schop

De beursvloer van Intirio wordt grondig getransformeerd. In plaats van strakke paden met grote stands wordt er een kronkelig stratenpatroon nagebootst met ‘winkeltjes’ als stands. Er komt meer bedrijvigheid doordat exposanten ter plekke demonstaties geven.Het uiterlijk van Intirio zal met de komende editie (29 januari t/m 1 februari 2017 in Gent) er anders uitzien dan gebruikelijk. De beursvloer wordt omgetoverd tot een ‘stad’ met straatjes, tentjes en pleintjes. Dit in plaats van strakke gangpaden, grote stands en kale zitjes. Het gaat nog altijd om het laten zien van (nieuwe) producten, maar de wijze waarop verandert behoorlijk. Bij de entree worden bezoekers welkom geheten via grote (digitale) borden met (interactieve) informatie over producten, trends en concepten.

Activiteiten op de vloer
Naast horeca met terrasjes en eethuisjes op diverse plaatsen komen er twee belangrijke ‘beleveniscentra’ op de beursvloer. The Apartments bestaat uit een viertal ruimtes waar bezoekers informatie kunnen krijgen over onder meer trends, kleurgebruik en ontwikkelingen in de retail. Dat gebeurt zowel digitaal als face to face door aanwezige experts. Daarnaast is er de Factory, waar exposanten ter plekke een ruimte (lees: tafel) kunnen huren (per hele of halve dag) om daar iets te kunnen demonstreren. Denk aan het stofferen van een stoel, het leggen van een vloer, behangen van een wand etc. De Factory zou je kunnen zien als een werkplaats.Voelen, kijken en begrijpen
Direct aanpalend aan de Factory is het Magazijn. Hier komen alle (stalen van) nieuwe, trendy producten te liggen die de bezoekers kunnen bekijken en betasten. Zo worden de bezoekers fysiek in aanraking gebracht met de trends.

Noodzakelijke transformatie
Met de grondige verbouwing en veranderde invulling wil de beursorganisatie een stap zetten naar een structurele transformatie die zich over een paar jaar zal uitstrekken, zo meldt beursdirecteur Patrick Geysels. Dat is nodig omdat volgens hem de traditionele invulling van beurzen niet meer voldoet. Meer interactie, meer beleving en beter inspelen veranderende marktomstandigheden en de behoeftes van de bezoeker zijn daarbij kernwoorden.

Afhakers en nieuwkomers
De verandering is mede ingegeven doordat de aanstaande beurs in omvang krimpt doordat een aantal grote spelers uit het segment raamdecoratie afwezig zal zijn. Daarnaast is er een structurele verschuiving naar kleinere stands. Het wegvallen van een paar grote exposanten wordt deels gecompenseerd door de komst van zo’n 35 nieuwelingen, waarvan de helft uit Nederland. Het betreft veelal wat kleinere bedrijven.

Meer informatie: www.intirio.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten