Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Intirio in de startblokken

Komende zondag begint de 16e editie van Intirio. Circa 200 exposanten zullen naar verwachting zo’n 10.000 bezoekers over de vloer krijgen in Gent. Opvallend is het aantal nieuwe Nederlandse exposanten.

Ondanks het feit dat de crisis nog steeds in de hele keten doorwerkt, heeft Intirio daar als beurs in ieder geval getalsmatig weinig last van. Ongeveer 200 exposanten telt de beurs die zondag in Gent begint en dat aantal is al jaren stabiel. Uiteraard is België sterk vertegenwoordigd, maar met een kleine 70 standhouders is Nederland een goede tweede. Daaronder een paar nieuwkomers en wellicht dat juiste de moeilijke markt voor hen de reden is om een stapje de grens over te doen want Intirio trekt bezoekers uit meer landen dan alleen België en Nederland. Opvallend is in dit verband ook de toename van het aantal Franse exposanten de laatste jaren.

Stabiele beurs
Ook wat betreft aanbod blijft de beurs stabiel met een groot aantal aanbieders van interieurstoffen voor met name het middensegment. Bedtextiel is behoorlijk aanwezig en lijkt zelfs een beetje te groeien. Daarnaast behang, een beetje verf, vloerbedekking met de nadruk op karpetten, een paar aanbieders van pvc vloeren en natuurlijk - met name vanuit België - het zogeheten huislinnen. Daarnaast is er badtextiel, zijn er meerdere exposanten met accessoires en een enkeling probeert het met (klein)meubelen.

Publiek als jury
Uiteraard is er een trendforum waar de trends worden gevisualiseerd met producten van de exposanten. Een aantal van deze producten, 54 om precies te zijn en verspreid over 9 categorieën, komen in aanmerking voor de Retail Award, een nieuw initiatief van de beursorganisatie. De winnaars worden niet gekozen door een vantevoren vastgestelde jury, maar door het publiek dat kan stemmen via iPads die in de trendsluis aanwezig zijn. Op een scherm zal permanent de tussenstand te zien zijn.

Intirio wordt gehouden van 2 t/m 5 februari in Flanders Expo in Gent. Meer informatie: www.intirio.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten