Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs voor surface designing tijdens Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week is er een gespecialiseerde beurs voor designontwerpers. De belangstelling hiervoor is zo groot dat het evenement nu al bijna vol zit.

Onder de naam Evolution zullen in het Evoluon in Eindhoven van 26 t/m 28 oktober een vijftigtal designontwerpbureaus zich gezamenlijk presenteren. Het zijn bureaus die zich bezig houden met surface designing, wat wil zeggen dat zij ontwerpen maken voor meubel- en gordijnstoffen, behang en bedtextiel. Het initiatief van de beurs komt van Chris Verbeek, eigenaar van ontwerpbureau Verbeek Designs. Verbeek peilde de belangstelling voor een beurs bij collega’s en kreeg een enorme respons. ‘Wij zitten al bijna vol’, laat hij 10 maanden voor de opening weten.

Meeliften met DDW
Er zijn wereldwijd een handjevol beurzen waar de dessinontwerpers terecht kunnen, maar beurzen lopen terug en kosten veel geld, zo stelt Verbeek. In het Evoluon kan hij voor een mooie prijs de beurs organiseren en ‘meeliften’ met de laatste dagen van de Dutch Design Week (DDW) die van 19 t/m 27 oktober in Eindhoven wordt gehouden. Meedoen met de DDW was een optie, maar er bleek geen ruimte beschikbaar. Met het Evoluon op loopafstand van het Klokgebouw, een belangrijke plek tijdens de DDW, kunnen bezoekers makkelijk een kijkje nemen bij de ontwerpers.

Klinkende namen
De eerste editie van Evolutio heeft zich verzekerd van een aantal klinkende namen, waaronder een groot aantal buitenlandse deelnemers. Trendwatcher en consultant Milou Ket zal een presentatie geven en er wordt nog onderhandeld met diverse andere experts voor een bijdrage aan de beurs. Chris Verbeek: ‘Ik hoop dat wij hiermee het vak op een hoger plan kunnen tillen dan waar het nu staat. Iedereen kent Dutch design, maar voor surface designing is nauwelijks goed onderwijs in Nederland te vinden. Onbekend maakt onbemind en ik hoop dat wij met Evolution Fair daarin iets kunnen veranderen.’

Meer informatie: www.evolutionfair.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten