Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurswaarde kwakkelend Macintosh gehalveerd

Er zijn zorgen over het voortbestaan van Macintosh. In een paar dagen tijd verloor het retailconcern de helft van haar beurswaarde en er zit weinig schot in de verkoop van de verschillende onderdelen.

Detailhandelsconcern Macintosh zit al langer in zwaar weer. De Britse schoenenwinkels Jones Bootmaker en Brantano staan al een poosje in de etalage, maar de verkoop daarvan schiet niet echt op waardoor de druk oploopt en de verkoopprijs daalt, zo meldt De Financiële Telegraaf. De schoenenwinkels van Macintosh in Nederland, waaronder Dolcis, Scapino, Manfield en Invito, draaien niet goed en hebben last van enorme concurrentie, onder meer de door webwinkels.

Verkoop Kwantum stagneert
De schoenenwinkels van Macintosh vallen onder de divisie Fashion, de andere divisie is Living, oftewel Kwantum. Kwantum staat al een tijdje te koop, presteert redelijk en verkoop daarvan zou geld in het laadje brengen om de schoenentak te reorganiseren. Er hebben zich echter nog geen officiële gegadigden gemeld voor het woonwinkelwarenhuis. Voorjaar 2014 meldde oprichter en oud-eigenaar Joop Steenbergen zich als mogelijke koper, maar dat liep op niets uit.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten