Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Blok-hypotheek lijkt te mislukken

Hypotheekverstrekkers zien weinig heil in door minister Blok ontwikkelde nieuwe startershypotheek. Zij vinden de hypotheek te ingewikkeld.

Afgelopen week meldde het Financieele Dagblad dat Verzekeraars Aegon en Delta Lloyd niet van plan zijn de nieuwe startershypotheek uit het Woonakkoord aan te bieden. Ze vinden deze hypotheekvorm, waarbij starters de hypotheek niet volledig hoeven af te lossen, te ingewikkeld. ING, SNS en de Rabobank hebben nog niet besloten of ze de Blok-hypotheek op de markt brengen. Vooralsnog lijkt van alle grote banken alleen ABN Amro van plan om de hypotheek in de markt te zetten.

Maatwerk
De startershypotheek, ook wel 'Blok-' of duohypotheek genoemd, bestaat uit twee leningdelen die fiscaal verschillend worden behandeld. Naast de hypotheek wordt er een tweede lening afgesloten, waarmee de maandlasten gedrukt worden. Uiteindelijk is de afnemer wel duurder uit en blijft deze bovendien na de looptijd met een schuld achter. Minister Blok voor Wonen vindt het geen probleem dat maar weinig banken en verzekeraars van plan zijn om de naar hem genoemde hypotheek aan te bieden, omdat ze die te ingewikkeld en te duur vinden. Hij ontwikkelde de hypotheekvorm op verzoek van de Tweede en Eerste Kamer en volgens Blok ‘is het nu verder aan de markt om te kijken in hoeverre er gebruik van wordt gemaakt.’
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten