Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Boxspring rukt op in Duitsland

In Duitsland groeit de populariteit van boxsprings. Dat valt te concluderen na het onderzoeken van veel gebruikte zoektermen op internet, zo concludeert de portaalsite moebel.de.

De boxspring is al jaren bezig met een opmars bij onze oosterburen en de horizontale portal moebel.de kan met cijfers aantonen dat Duitsers veel belangstelling hebben voor boxsprings als zij op internnet aan het zoeken zijn. Vanaf begin dit jaar constateert moebel.de een stijgende belangstelling voor boxsprings en afgelopen augustus werd er liefst 81,5%  meer gezocht in de categorie ‘bedden’ dan in augustus 2013. De top drie van meest gezochte bedtypen is: boxsprings (28,8%), tweepersoons ledikanten (26,4% en futonbedden (7,2%). Futonbedden zijn een soort simpele ledikanten met een vrij dunne matras.

Wit, grijs, zwart
De meest gezochte kleuren bij bedden zijn wit (42,8%), grijs (20,5%)  en zwart (12,3%). Bij boxsprings is de meest gezochte maat 180 x 200 cm en zoekt men in de gewichtsklasse 80 – 100 kg. Wat betreft de uitvoering/bekleding kijkt de Duitse consument vooral naar kunstleder (20,2%) en hout (15,5%).
Moebel.de is een horizontale portal waar interieurproducten op staan van ruim 150 webshops, 8.000 winkels en 400 merken, goed voor totaal 500.000 artikelen. Het gaat daarbij onder meer om meubels, bedden, verlichting, interieurtextiel en accessoires. Doordat de site niet merk- of fabrikant gebonden is, kan de site een goede inschatting maken wat ‘men’ zoekt. Naar eigen zeggen trekt de site 2 miljoen unieke bezoekers per maand.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten