Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Carpetright haalt geld op voor herstructurering

De Britse retailketen Carpetright wil 60 miljoen pond ophalen door de verkoop van nieuwe aandelen. Het geld is onder meer nodig voor het opschonen en moderniseren van het winkelbestand.

Het beursgenoteerde Carpetright zit al een paar maanden in zwaar weer en heeft geld nodig om orde op zaken te stellen. Eerder dit jaar wist het bedrijf al wat leningen los te peuteren en met de beoogde 60 miljoen pond hoopt het vaart te kunnen maken met een forse herstructurering. In Engeland wil de keten 92 winkels sluiten, 20% van het totale bestand. Tegelijkertijd worden goedlopende zaken opgeknapt en gemoderniseerd. Dat heeft nut want volgens Carpetright genereren de inmiddels opgeknapte winkels 9% meer omzet dan de winkels die nog niet zijn opgekalefaterd.

Meer harde vloerbedekking
Van de 60 miljoen pond die Carpetright wil ophalen is de helft bestemd voor sluiting van slecht lopende winkels en modernisering van kansrijke winkels. Daarnaast wordt een groot gedeelte besteed aan 'digitalisering' en uitbouw van het productassortiment. Zo wil Carpetright – let op de naam – meer harde vloeren zoals laminaat en pvc  verkopen omdat de verkoop van tapijt blijft teruglopen. Ook heeft de keten last van concurrent Tapi Carpets, opgericht door Lord Philip Harris, ex-topman van Carpetright.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten