Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Categoriewinnaars Retail Jaarprijs bekend

De winnaars van de 27 categorieën voor de Retail jaarprijs zijn bekend. De categoriewinnaars dingen nu mee naar de overall hoofdprijs: de ING Retail Jaarprijs Publieksprijs Beste Winkelketen 2012. Een van de kanshebbers is Ikea. 

Voor het bepalen van de uiteindelijke winnaar start vanaf vandaag een tweede stemronde. Consumenten stellen op www.bestewinkelketen.nl hun top 5 samen uit de lijst van 27 categoriewinnaars. De uiteindelijke winnaar wordt op 14 november uitgereikt tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala.

Klantvriendelijkheid wordt belangrijker
Het Nederlandse publiek benoemde en beoordeelde voor de tiende achtereenvolgende keer zijn favoriete winkelketens op negen aspecten. Het aantal consumenten dat een beoordeling gaf steeg met 23% tot 213.000. Het totaal gemiddelde rapportcijfer voor de winkelketens steeg van een 7,34 in 2011 naar een 7,54. Klantvriendelijk personeel wordt steeds belangrijker, maar prijsaspecten blijven echter de hoofdrol spelen.

Ikea tweemaal kanshebber
Van de 27 categorieën waarin beoordelingen binnenkwamen, was de categorie bouwmarkten het populairst. Hier werden ruim 67.000 beoordelingen gegeven. Karwei is net als vorig jaar  met ruim 40.000 beoordelingen de meest beoordeelde formule. Ikea werd zowel winnaar in de categorie Warenhuis & Huishouden als de categorie Wonen.

Zelfstandige winkels
Naast de verkiezing van de Publieksprijs Beste Winkelketen zijn er nog aantal andere categorieën waarin prijzen zijn te winnen. Kandidaten hiervoor werden via een aantal voorrondes geselecteerd door een vakjury. Zo is er de categorie Leukste winkel om bij te werken, Beste starter, Beste Bricks & Clicks en Beste Zelfstandige Winkel. Voor deze laatste categorie werden Blaauw Woonidee uit Jubbega, Blijdesteijn Mode uit Tiel en Maggy’s Mode uit Bunschoten-Spakenburg genomineerd.
De uiteindelijke winnaars, zowel van de vakjury als van het publiek, worden op 14 november bekendgemaakt.

Meer informatie: www.retailjaarprijs.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten