Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

CBM sluit akkoord cao Meubelindustrie voor 2017

CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, is tot overeenstemming gekomen met de vakbonden FNV en CNV vakmensen over een eenjarige cao. Deze geldt voor dit jaar.

Besloten is uitsluitend afspraken te maken over de loonparagraaf, omdat in het vorige cao akkoord een aantal protocol-afspraken zijn gemaakt, die nu verder worden uitgewerkt en op enig moment zullen worden geïmplementeerd in de cao. Het onderhandelingsresultaat betekent verlenging van de cao met 1 jaar (1 januari 2017 tot en met 31 december 2017). Met ingang van 1 maart is er een loonsverhoging van 30 euro per maand op een voltijdsalaris en per 1 augustus volgt een loonsverhoging van 0,5%.

Later verbreding cao
Later zullen andere zaken aan de orde komen voor de cao. Het gaat om projecten Duurzame inzetbaarheid, Functiegebouw, Modernisering en vereenvoudiging cao-teksten. Met dit akkoord wordt de projectgroepen tijd geboden om tot resultaten te komen op deze belangrijke onderwerpen en deze resultaten in te bedden in de cao, zo laat de CBM weten.
De beperking van het huidige akkoord had voordelen voor de onderhandelingstijd; na één informeel overleg en twee cao-onderhandelingsrondes kwamen de CBM en de vakbonden tot overeenstemming.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten