Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

CBW-Mitex verzet zich tegen komst retailpark Nijmegen

Vanavond vergadert de gemeenteraad in Nijmegen over de mogelijke komst van een retailpark bij Nijmegen. Brancheorganisatie CBW-Mitex is daar fel tegen.

Bij het dorpje Ressen, een paar kilometer ten noorden van Nijmegen, is ruimte voor een groot retailpark rond het thema ‘in en om het huis', zo denkt de gemeente Nijmegen. Het gaat om grote winkels voor meubels, electronica en witgoed, doe-het-zelf-, sport- en spel- en huishoudelijke artikelen. Een ‘traditionele' woonboulevard is niet de bedoeling. Ook winkels voor kleding en dagelijkse boodschappen zijn op het retailpark volgens de gemeente niet wenselijk, omdat ze te sterk concurreren met de binnenstad en kleinere winkelcentra.

Financiële gaten vullen
Brancheorganisatie CBW-Mitex is faliekant tegen de mogelijke komst van dat retailpark dat tussen de steden Nijmegen en Arnhem is gepland. Het zou ten koste gaan van winkeliers in beide steden. Volgens CBW-Mitex zou er 24 miljoen euro wegvloeien uit de binnenstad van Arnhem en 19 miljoen uit de binnenstad van Nijmegen. De brancheorganisatie stelt dat de gemeentes rare sprongen maken omdat zij financiële gaten willen opvullen. Doordat (duur gekochte) bouwgrond braak blijft liggen vanwege de stagnerende woningmarkt zoekt de gemeente een uitweg en wordt de bouwgrond op een andere manier ingevuld. ‘Waar woningen gepland waren, moeten winkels een begrotingprobleem oplossen’, zo meldt CBW-Mitex op de website. ‘Bij het gemeentebestuur ontbreekt het besef dat dit plan veel meer misère gaat opleveren.’

Anti-lobby
Om tegengas te geven is CBW-Mitex gestart met een anti-lobby want volgens de brancheorganisatie ‘staat de hele regio op zijn kop’. CBW-Mitex bewerkt de gemeente, de regio en de provincie. Zij werkt hiertoe onder meer samen met het Nijmeegse ‘Huis van de Binnenstad’ en de Kamer van Koophandel die tegen de komst van het mega winkelcntrum zijn. CBW-Mitex houdt haar leden graag op de hoogte en via de site kunnen zij zich inschrijven om een nieuwsbrief te ontvangen. Die nieuwsbrief krijgt de naam mee van het grondgebied waar het retailpark zou moeten komen, Vlek 14 geheten. Geïnteresseerden ontvangen dus nieuwsbrief Vlek 14.

Meer informatie: www.cbwmitex.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten