Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dag van de Duurzaamheid

Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. In het hele land worden activiteiten gehouden waarbij het begrip duurzaamheid centraal staat. Symposia, lezingen, duurzame diners, voorleesbeurten en duurzame dates.

Vandaag, 10-10, wordt via talloze activiteiten in het hele land de Dag van de Duurzaamheid gehouden. Dat kan beginnen met een inspiratieontbijt over duurzame energie in Baarn in Het Groene Paviljoen, georganiseerd door installatiebedrijf Kuijpers. Daarna is de keus enorm. Om 10.10 uur start schoonheidssalon Prana Beauty met een duobehandeling (voor met zijn tweetjes) voor € 10,10 met natuurlijke en duurzame producten, wordt in Hardenberg het ‘meest groene gemeentehuis’ geopend en kun je een rondleiding krijgen in een energieneutrale woning in Ootmarsum.

Van duurzame lunch tot duurzaam daten
Daarnaast zijn er honderden activiteiten, zo blijkt uit de site www.dagvandeduurzaamheid.nl. Er zijn symposia, congressen, debatten en andere bijeenkomsten waar gepraat wordt over duurzaamheid. In Amsterdam rijden 10 uur lang 10 elektrische auto’s (gratis), energieleverancier Greenchoice lanceert de Warmte truien website, er zijn ‘duurzame dates’ in Noord-Brabant en je kunt voor 1 euro lunchen bij de Vegetarische Slager in Den Haag. Op tientallen, wellicht zelfs honderden, scholen zijn er voorleesactiviteiten waarvoor specifieke boeken zijn geselecteerd.

Voorleesactiviteiten
Op basisschool De Wilgenteen in Rotterdam komen onder meer prinses Laurentien en Jan Peter Balkenende opdraven. Ook Alexander Collot D’Escury, CEO van tapijtfabrikant Desso, gaat daar voorlezen. Zijn uitverkiezing heeft uiteraard alles te maken met het feit dat Desso het cradle to cradle principe zoveel mogelijk integreert in het bedrijfsproces. Stef Kranendijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Desso, laat zich niet onbetuigd en is een van de tien topmannen die per vandaag tien dagen lang geen gebruik maakt van de eigen auto. Dat wordt dus openbaar vervoer of carpoolen, zo is de afspraak.

Ikea Groningen
Verder lijkt het er op dat direct of indirect aan de woonbranche gerelateerde bedrijven niet specifiek aandacht besteden aan de Dag van de Duurzaamheid. Ikea in Groningen doet wel een en ander en organiseert allerlei activiteiten waarmee de vestiging wil laten zien hoe duurzaamheid een integraal onderdeel is van het bedrijf. Er zijn films, je kunt achter de schermen kijken hoe Ikea afvalstromen verwerkt, er zijn speciale menu’s en Ikea Groningen Groningen lanceert een inruilservice waarmee je in de toekomst gebruikte artikelen kunt inruilen voor een tegoedbon.

Interface en Ray Anderson
Het enige bedrijf dat expliciet deze dag aangrijpt om zich te profileren is InterfaceFLOR. In Scherpenzeel wordt de (tweede) Ray Anderson-lezing gehouden, genoemd naar de vorig jaar overleden oprichter van Interface. Anderson was een visionair en pionier op het gebied van duurzaam ondernemen en ter nagedachtenis aan hem worden ieder jaar prominenten opgevoerd voor een lezing. Dat zijn dit jaar de Nijmeegse hoogleraar Jan Jonker en Shawn Harris, CEO van Nature’s Pride, een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit.

 


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten