Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Design District geslaagd, bezoek blijft stabiel

Design District oogde dit jaar beter dan ooit en volgens de organisatie komt dat mede ‘omdat de markt aantrekt’. Ondanks het mooie weer bleef het bezoekersaantal in Zaandam stabiel.

Design District, het vorige week gehouden evenement voor interieurdesign, trok zo’n 5.500 bezoekers, ongeveer evenveel als vorig jaar. De beurs moet het niet hebben van hijgerig spektakel en profileert zich niet als hoogstaand innovatieplatform, maar toch zit het behoorlijk in de voorhoede van wat er aan interieurproducten op de markt is. Het niveau van de deelnemers is hoog, de omvang prettig compact, de uitstraling uitstekend en de sfeer aangenaam. Voor (interieur)architecten, ontwerpers, projectinrichters, facility managers, retailers, stylisten en vormgevers is het een prima beurs en gezien de reacties van bezoekers en deelnemers kan de editie van dit jaar geslaagd worden genoemd.

Compact en kleurrijk
Het geheel overziend maakt duidelijk dat het kantoor van heden bestaat uit aantrekkelijk ogend meubilair met een hoofdrol voor kleur. Werkplekken zijn compact en liefst modulair, vloeren en wanden zijn functioneel en tegelijkertijd aantrekkelijk en verlichting is functioneel, fraai van vorm en moet zich als het even makkelijk kunnen aanpassen aan mens en omgeving. Niet voor niets werd er tijdens de beurs een boek gepresenteerd met de titel Nieuwe Werkvormen. Met name de projectinrichting, waar Design District de nadruk op legt, laat duidelijk zien hoe de digitalisering de samenleving beïnvloedt. Werkplekken, vroeger gepositioneerd in uniforme kantoren, worden toegespitst op het gebruik en werken, overleggen, ontspannen en andere activiteiten krijgen hun eigen ruimte en aankleding.

Prijswinnaar
Hoewel er een ook dit jaar een behoorlijke ‘doorstroming’ te zien was in het exposantenaanbod (30 nieuwelingen op een totaal van 125) gaf het geheel een goede mix. Volgens de organisatie waren er dit jaar vooral veel aanvragen van bedrijven met HPL en laminaat. Er kwamen 81 aanmeldingen om mee te dingen naar de door de organisatie uit te reiken District Awards waarbij producten onder meer werden beoordeeld op originaliteit, uitstraling en eigenheid. De prijs voor het beste product ging dit jaar naar de Alumni Chair van Jesse Visser en Geke Lensink. De stoel bestaat uit een gevouwen aluminium plaat waarbij de vouwen zorgen voor een comfortabele zit, gecombineerd met een prikkelend uiterlijk.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten