Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Designer Simone Post winnaar Carpet Design Awards

Ontwerpster Simone Post is winnaar van de Carpet Design Awards, een wedstrijd die is gerelateerd aan de beurs Domotex. Post bedacht karpetten die zijn gemaakt van afval van textielfabrikant Vlisco.De ronde karpetten bestaan uit textielafval afkomstig van de Helmondse fabrikant Vlisco. Vlisco produceert hoogwaardige  gebatikte stoffen voor de markt in West- en Centraal-Afrika waar ter plaatse kleding van wordt gemaakt. Door misdrukken blijft er altijd 'afval' over. Door van de overblijvende stof stroken te maken, deze te vouwen en vervolgens te verwerken tot lange slierten kan een rond karpet worden gemaakt. De kleur daarvan is verschillend omdat de Vlisco bonte prints gebruikt en niet bij voorbaat vaststaat wat niet goed genoeg wordt bevonden voor export en dus als 'afval' kan worden beschouwd.Hoogwaardige recyling
Het afval wordt op hoogwaardige manier gerecycled tot een nieuw product en dat was voor de jury van de Carpet Design Awards een van de redenen om Vlisco Recycled uit te roepen tot winnaar in de categorie Best Studio Artist Design. Daarnaast zijn er winnaars in zeven andere categorieën en deze zullen alle te zien zijn op de vloerbedekkingbeurs Domotex, die in januari in Hannover wordt gehouden.

Marketing
De Vlisco Recycled karpetten worden op de markt gebracht door Label/Breed, een in Amsterdam gevestigd bedrijf dat zich positioneert als intermediair tussen ontwerpers en producenten. Het richt zich innovatieve producgen en objecten voor de interieurmarkt.

Meer informatie: www.domotex.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten