Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

DMG en Woonprofessionals onderzoeken samenwerking

Franchiseorganisatie DMG en de formule Woonprofessionals onderzoeken de mogelijkheden tot onderlinge samenwerking. Hierdoor hopen beide partijen de bij hen aangesloten ondernemers beter te kunnen ondersteunen.

Schaalgrootte, risico- en kostenspreiding zijn elementen die de twee mogelijke partners bij elkaar brengen. DMG (Detail Management Groep) is de franchiseorganisatie die de formules Verf & Wand en Deco Home exploiteert en bij Woonprofessionals zijn 26 zelfstandig opererende woningtextielzaken in coöperatief verband aangesloten die onder meer samenwerken op het gebied van inkoop, verkoop en reclame. Hoewel DMG met 170 leden een grote partij is, heeft de organisatie te kampen met permanent ledenverlies en hoewel de bij Woonprofessionals aangesloten winkeliers volgen eigen zeggen een fikse omzetgroei laten zien is hun omvang te gering om te kunnen (blijven) concurreren binnen de retail.

Historie
De bij DMG aangesloten ondernemers kun je scharen onder de verf- en behangspeciaalzaken (vbs) en de bij Woonprofessionals winkels zijn vrijwel allemaal woninginrichters die daarnaast ook verf verkopen. Qua productassortiment is er dus een grote mate van overlap. DMG bestaat ruim veertig jaar, Woonprofessionals is een stuk jonger en bestaat als coöperatie sinds 2013. Woonprofessionals in 2002 als Werk aan de Winkel en presenteerde zich als ‘local hero’ formule met het ondersteunen van zelfstandige ondernemers in de woonbranche in samenwerking met acht leveranciers.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten