Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Doorbraak in beurzenland?

Gaat het nu echt gebeuren? Gaat men op het dieptepunt nu gedwongen samenwerken? Is dit de voorbode van één groot evenement? Het zou best kunnen.
Eind maart besloten de organisatoren van de beurzen Home & Interior en Woonmodecity om per september samen een evenement te organiseren onder de naam Interiors United. Plaats van handeling: het Home Trade Center (HTC) in Nieuwegein, sinds jaar en dag het vaste onderkomen van Home & Interior die tweemaal per jaar wordt gehouden.

‘De samenwerking brengt de breedte van de markt binnen alle interieurgroepen samen’, zo laten de beide beursorganisatoren in een eind maart verschenen persbericht weten. Daar zit wat in. In het HTC zitten vrijwel uitsluitend aanbieders van meubelen plus een cluster van leveranciers van verlichting. Vroeger zaten er ook exposanten met bedden en stoffen, maar die zijn vrijwel allemaal verdwenen. De laatste jaren liep het beurscentrum in rap tempo leeg
en het was duidelijk dat het HTC in kwantitatief opzicht de hardste klappen kreeg van alle beurscentra in Nederland.

Gelukkig kregen ze begin 2011 ineens een aantal exposanten van verlichting in de schoot geworpen toen een groot aantal bedrijven vertrok uit het ETC in Culemborg en collectief neerstreek in Nieuwegein. Het hield echter de verdere leegloop in Nieuwegein niet tegen en hoewel nog steeds het grootste beurscentrum voor professionals uit de woonbranche, was de beurs afgelopen februari een dieptepunt als we kijken naar aantal exposanten en aantal bezoekers. Maar zie hier, Woonmodecity kwam ineens als reddende engel uit de hemel vallen.

Woonmodecity herbergt leveranciers van tapijt, laminaat, gordijnstoffen, raamdecoratie en bedtextiel. Als deze leveranciers als exposant dit najaar zich presenteren in Nieuwegein zitten inderdaad bijna ‘alle interieurgroepen’ bij elkaar. Dat is vooral een verdienste van de organisatie van Woonmodecity want die beurs trekt nu in bij de concurrent waarmee deels het concept (ieder jaar een andere, liefst oud-industriële locatie) wordt opgegeven. Tja, nood breekt wet.
Het is nu wachten tot het ETC in Culemborg ook aansluiting zoekt, net als het Meubelhart Beusichem. Of komt daar een spontane reanimatie om de zaken weer kloppend te krijgen?

 


Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten