Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Doorstart HTC vrijwel zeker

Het HTC in Nieuwegein is overgenomen door CBRE Global Investors. De beurs in februari gaat door en er wordt naar gestreefd om zaken zoveel mogelijk te continueren. 

In een bericht aan de exposanten is duidelijk gemaakt dat het Home Trade Center (HTC) in Nieuwegein is overgenomen door CBRE Global Investors. Dit bedrijf is min of meer de voorzetting van ING Real Estate dat samen met TCN eigenaar was van het HTC. TCN ging eind vorige week failliet en daarop is gezocht naar een mogelijke doorstart en naar het zich laat aanzien is dat gelukt.

Beurs gaat door
In het bericht wordt gesteld dat de voorjaarsbeurs in februari 2013 gewoon doorgaat en ‘achter de schermen wordt er hard aan gewerkt om de effecten van het wegvallen van TCN als partner en vastgoedmanager te ondervangen.’ Want TCN was, samen met ING, niet alleen eigenaar van het pand, maar ook beheerder en de contactpersoon voor alle huurders in het pand. De huurders hebben nu dus direct te maken met hun oude eigenaar, die overigens opereert onder de vlag van CBRE, een zusje van CBRE Global Investors.

Overgangsfase voor management
Met de overname en toezegging dat de beurs in februari doorgaat, is er enige rust in het centrum gekomen. Hoe het concreet verder gaat en wie het centrum zal gaan leiden, is nog niet duidelijk. ‘Met betrekking tot het management van het HTC bevinden we ons in een overgangsfase. CBRE is ingehuurd als nieuwe vastgoedmanager, zij zijn gespecialiseerd in management van commercieel onroerend goed’, aldus het bericht. De brief, ondertekend door CBRE en CBRE Global Investors eindigt als volgt: ‘Wij realiseren dat onze kennismaking valt in een vrij turbulente periode. Wij vertrouwen erop u binnen afzienbare tijd nader te kunnen informeren en wellicht dat wij binnenkort nader kennis met u mogen maken.’

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten