Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitse bouwmarkt Praktiker in surseance

Praktiker heeft donderdag uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf kan zijn schulden niet langer aflossen, maar hoopt op een doorstart in afgeslankte vorm.

De aanvraag voor surseance kwam nadat woensdag de schuldeisers weigerden in te stemmen met een herstructurering van de schulden. Het uitstel van betaling geldt alleen voor de moedermaatschappij. Dochterbedrijf Max Bahr en de activiteiten in het buitenland worden niet geraakt. In totaal werken er bijna 19.000 mensen, waarvan meer dan 5000 bij de Praktiker-winkels.

Nummer 3 in Duitsland
De aanvraag voor surseance kwam nadat woensdag de schuldeisers weigerden in te stemmen met een herstructurering van de schulden. Het uitstel van betaling geldt alleen voor de moedermaatschappij. Dochterbedrijf Max Bahr en de activiteiten in het buitenland worden niet geraakt. Bij het beursgenoteerde bedrijf werken bijna 19.000 werknemers, waarvan meer dan 5000 bij de Praktiker-winkels. Praktiker is na Obi en Bauhaus de op twee na grootste bouwmarkt van Duitsland.

Mogelijke doorstart
Praktiker verkeert al jaren in financieel zwaar weer en het koude en natte voorjaar lijkt het bedrijf de genadeklap te hebben gegeven. Al voor de crisis in 2007 begon Praktiker met prijsacties om de omzet op peil te houden. Berucht is de actie ‘20% op alles behalve diervoeder’. Door de voortdurende acties kwam Praktiker in een neerwaartse spiraal en in 2012 werd besloten om een honderdtal van de ruim 200 filialen om te bouwen tot Max Bahr winkel, een zusterbedrijf dat niet het imago van pure discounter heeft. De teller is blijven steken op 54 en de vraag is hoe het verder gaat. Praktiker hoopt op een doorstart.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten