Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Duitse inkoopgroepen bundelen krachten

De Duitse inkoopgroepen VME en MHK gaan samenwerken. Hierdoor ontstaat Europa’s grootste inkoopgroep op het gebied van meubelen en keukens. 

VME is gespecialiseerd in meubelen, MHK in keukens. Door de samenwerking ontstaat een organisatie met 2382 aangesloten bedrijven en een gezamenlijke omzet van 7 miljard euro. De twee inkoopgroepen zijn gevestigd in Duitsland en behalve in het thuisland actief in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg België en Nederland. In Nederland is VME actief met de formules Budget Home Store, Kex Keukens en diverse programma’s onder het label thuis-collectie. MHK vertegenwoordigt in Nederland onder meer MHK keukenexpert, elementa, Reddy keukens, Bad en Body en Renoveer mijn keuken.

Enorme inkoopkracht
Per 1 januari 2013 gaan De Duitse inkoopgroepen hun samenwerkingsverband aan en er wordt uitdrukkelijk niet gesproken van een fusie. Voorop staat een nog grotere inkoopkracht, in eigen terminologie: ‘de beste inkoopcondities’. Daarnaast is marketing een sterk punt, veelal via Flächenkonzepte. De combinatie van MHK en de VME Einrichtungspartnerring zal leiden tot de grootste Europese inkoopgroep op het gebied van meubelen en keukens.

Verdeelde reacties
In de Duitse pers wordt verdeeld gereageerd op de samenwerking. Het varieert van moedig tot ‘diep zuchten’. Met dat laatste wordt gedoeld op de nog grotere macht van de, met name in Duitsland, inkoopgroepen die door het uitknijpen van toeleveranciers extreme kortingen weten te bedingen. In Duitsland houdt VME zich niet alleen bezig met inkoop en marketing van meubelen. Ook verlichting, tapijt, bedtextiel, gordijnen en tuinmeubelen behoren daartoe.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten