Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dutje doen op het werk

Ahrend introduceert een bedbank voor een powernap op kantoor. Het 'kantoorbed' heeft een matras die trillingen afgeeft en gecombineerd met muziek via een koptelefoon kan de gebruiker ontspannen én zichzelf activeren.



Het relaxmeubel bestaat uit een bed dat half open/half gesloten is. Dit wordt gekoppeld aan een zogeheten activation-programma dat je via een app op de smartphone aanzet. Met de app stuur je de matras aan die bepaalde trillingen afgeeft waardoor je rustiger wordt. Synchroon daarmee krijg je via een koptelefoon muziek te horen wat het rustgevende effect versterkt. Het uiteindelijke effect is dat je in korte tijd uitrust en  tegelijkertijd weer nieuwe energie krijgt om verder te gaan. Doordat het programma automatisch de muziek en trillingen stopt, kom je niet in een diepe slaap en word je juist prettig wakker.

Loungescape Powernap
Dit is kort samengevat hoe projectmeubelfabrikant Ahrend concreet voor zich ziet hoe je een middagslaapje op kantoor kunt realiseren. Het meubel wordt gepresenteerd als Loungescape Powernap concept en past in het bredere inrichtingsconcept Loungescape dat bestaat uit een modulair programma zitmeubelen.
Het meubel heeft een matras met vier zones die het lichaam activeren: kuiten, bovenbenen, onderrug en bekken en de nek- en schouderzone. Het geheel is gestoffeerd met akoestisch materiaal en half gesloten zodat het een zekere bescherming en privacy geeft.



Trillingen zorgen voor ontspanning
De techniek achter het powernapconcept komt uit Finland waar het is ontwikkeld door Neurosonic om stress te verminderen en mensen met slaapstoornissen te helpen. Het basisidee achter de techniek is dat door het gebruik van trillingen je fysieke en mentale stress kunt reduceren. Edwin Rijkse, productmanager bij Ahrend, zag een paar jaar geleden hoe het idee werd gepresenteerd op een beurs in Milaan waar hij zag hoe een vrouw temidden van alle beursdrukte in korte tijd zich volledig ontspande door gewoon te gaan liggen met een koptelefoon op. 'Dat zette mij aan het denken en daaruit is het Loungescape Powernap concept ontstaan. '

Brede toepassing
De concretisering van het concept is meer dan een kort middagslaapje doen in een kantooromgeving en dan weer verder. Er zijn drie programma's: Powernap is bedoeld om even te rusten om daarna weer productief te zijn en duurt 12 tot 14 minuten. Relaxation duurt 10, 20, 25 of 39 minuten en zorgt voor stressvermindering en ontspanning en het programma  Recovery duurt 37 tot 42 minuten en is volgens Ahrend ideaal voor sporters na een zware inspanning en ook goed om jetlag te bestrijden. Duur en intensiteit verschillen dus per programma en volgens Rijkse zijn er meerdere doelgroepen denkbaar. 'Denk aan politiemensen die in hun werk stressvolle situaties meemaken en even moeten ontspannen.'



Privacy
Het concept is door Ahrend in eigen huis getest en ook uitgezet bij verschillende bedrijven. '85% van de bedrijven is hier nog niet aan toe, 15% wel. De reacties tot nu toe zijn enthousiast. Het is bijna: ervaren = overtuigen', zegt Rijkse. Consultants die het powernappen propageren zien volgens hem ook mogelijkheden. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten