Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eindexamenexpositie HMC in Amsterdam en Rotterdam

Begin juli tonen de examenleerlingen van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) hun eindwerkstukken waarmee ze hun opleiding afronden. Op 5 en 6 juli in Rotterdam, op 12 en 13 juli in Amsterdam.

Op de eindexamenexposities tonen de leerlingen hun vakmanschap en kunnen bezoekers genieten van de eindwerkstukken én het enthousiasme van de leerlingen. Creativiteit, innovatie en opgedane kennis zijn te zien in de eindwerkstukken. Hierbij een drietal voorbeelden.
Hans Beelen maakte een variant op het Engelse drankmeubel in de vorm van een wereldbol, uitgevoerd met verschillende technieken. Voor de opleiding Interieuradviseur ontwierp Claudia Berendsen een boomhuis. Het project Treebloxes is gemaakt voor twee broers die in Scandinavië boomhuizen bouwen. Het boomhuis wordt gebruikt als showroom en woonhuis voor de broers.

Houten korset
Leerling Marjolijn Vos studeert dit jaar af met totaal iets anders, namelijk ‘draagbaar hout’. Zij maakte met een lasersnijder een korset van stukjes hout. Het patroon van de houtnerf is gespiegeld aangebracht, zodat de linkerkant hetzelfde patroon heeft als de rechterkant.
Traditiegetrouw worden alle leerlingen met hun werkstukken op de foto gezet en verschijnt er na de exposities hierover een boekje. Wie al vast iets wil zien over de ‘reis’ naar de expositie kan al vast een en andere bewonderen op Instagram onder #mijnhmcreis.

Openingsdagen en -tijden
De eindexamenexpositie in Rotterdam is voor publiek geopend op 5 en 6 juli van 13.00 – 17.00 uur. In Amsterdam kan het publiek terecht op 12 juli en 13 juli van 15.00 - 21.00 uur.
Voor relaties zijn er speciale tijden, inclusief een inhoudelijk programma met diverse lezingen. In Rotterdam is dat op dinsdag 5 juli van 17.00 -21.00 uur en in Amsterdam is dat op maandag 11 juli van 15.30 - 20.00 uur. U kunt zich hier opgeven.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten