Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eindexamenexpositie leerlingen HMC

Op 9 en 10 juli zijn de eindexamenexposities van leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam. Zijn tonen daar hun creaties waarmee ze de opleiding afronden.

Dit jaar sluit het Hout- en Meubileringscollege (HMC) aan bij het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw en worden de eindexamenexposities gehouden onder de naam 'Nieuwe Meesters'. Geïnteresseerden kunnen op 8 en 9 juli zien of en in welke mate de leerlingen daarin geslaagd zijn.
 

Escher als bron voor salontafel
Uit het aanbod pikken wij er een paar werkstukken uit. Sven Wenting (HMC Rotterdam) maakte een salontafel, geinspireerd op het werk van Escher. De tafel bestaat grotendeels uit gefineerde driehoeken en diverse houtsoorten.
 

Ontwerp autoshowroom
Jade Fitsch, ook van het HMC uit Rotterdam, deed de opleiding Interieuradviseur. Zij maakte een ontwerp waarbij een oude boerderij is omgetoverd tot autoshowroom. Om de doelgroep aan te spreken gebruikt ze klassieke auto’s als aankleding in de showroom en heeft ze een koffiebar in haar ontwerp verwerkt.
 


Houten gondel
Timo Kruk en Nick Straalen van het HMC uit Amsterdam maakten een replica van een Zaanse gondel, een bootje dat onder meer te zien is op schilderijen van de Franse schilder Monet. Volgens Timo is het een ambachtelijk product, bewust gemaakt in een tijd waarin veel met machines kan en veel wordt gedigitaliseerd.

Openingstijden
De eindexamenexpositie in Rotterdam is geopend op 9 juli van 15.00 – 21.00 uur en 10 juli van 13.00 – 17.00 uur. De expositie Expo in Amsterdam is voor publiek geopend op 9 en 10 juli van 15.00 - 21.00 uur.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten