Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Eindhoven redt Dutch Design Week van bankroet

De Dutch Design Week (DDW) is vanaf vandaag van de gemeente Eindhoven. De gemeente kocht het merk DDW voor 1,9 miljoen euro waardoor het evenement is gered van het faillissement.

Vanmiddag stemde de gemeenteraad in met de overname van het merk Dutch Design Week voor 1,9 miljoen euro. Door de deal wordt de organisatie van de Dutch Design Week voor de tweede keer binnen een jaar van een faillissement gered. Vorig jaar moest de gemeente al een lening van 1,4 miljoen verstrekken aan organisator Capital D. Die kan nu met de overname door de gemeente de schuld aflossen en mag verder gaan met het organiseren van het grote designevenement. Wel zal de organisatie vanaf 2016 moeten gaan betalen voor het gebruik van het merk, zo bepaalde de raad.

Vertrouwen en teleurstelling
De coalitiepartijen in de gemeenteraad zeggen er vertrouwen in te hebben dat de huidige DDW-organisatie het beter gaat doen en hopen dat er sponsors voor nieuwe DDW-projecten gevonden worden. De oppositiepartijen twijfelen daaraan. Zij stemden tegen. Alle partijen in de gemeenteraad zijn teleurgesteld dat onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en de provincie niet ook een deel van de financiële gezondmaking voor hun rekening wilden nemen

Grootste designevenement
De Dutch Design Week is met 250.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste designevenement in Noord-Europa. Het jaarlijkse hoogtepunt is de uitreiking van de Dutch Design Awards. De 13e editie staat gepland vanaf 18 oktober van dit jaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten