Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Elle Funny Carpets introduceert karpetten uit Mozambique

De handgemaakte karpetten zijn gemaakt van traditioneel Zuid-Afrikaans textiel met een speciale haaktechniek, gecombineerd met Europees design.

De kleurrijke karpetten hebben een menging van katoen en polyester en worden gemaakt met een speciale techniek, vergelijkbaar met vingerhaken. Het materiaal is oersterk, lichtecht en machine wasbaar. De karpetten zijn leverbaar in diverse kleuren en dessins in zowel rechthoekige als ronde vorm en in diverse maten. Zowel boven- als onderkant zijn identiek waardoor de karpetten aan beide zijden zijn te gebruiken.

Deens design
De karpetten worden gemaakt door vrouwen in Xai-Xai, een stad in het zuiden van Mozambique en met het geld dat zij verdienen wordt de lokale economie gestimuleerd. Henny Remeijer, directeur van Elle Funny Carpets kwam op een beurs de Deense designer Carla Botosso tegen die een aantal jaren in Mozambique woonde en de techniek samen met lokale vrouwen ontwikkelde. De designer zocht een goede partner voor afzet in Europa en daar had Remeijer wel oren naar.

Bijzonder verhaal
De start in Europa lijkt veelbelovend want Elle Funny Carpets stond begin februari op de beurs Ambiente in Frankfurt en trok daar veel belangstelling, aldus Remeijer. ‘Men vindt de kleuren mooi, ziet dat het een aparte techniek is en als mensen het verhaal er achter horen, vinden zij dat interessant.’ Op de site wordt het aldus verwoord: From sitting under the tree, to exporting to the world.

Poefs en kussens
Naast de karpetten zijn er ook poefs en kussens die gemaakt zijn met dezelfde materiaal en in dezelfde sprekende kleuren. Als extra zijn er ook meubels leverbaar. Die bestaan uit een licht metalen frame waartussen draden zijn gespannen die stevigheid en comfort geven.

Meer informatie: www.elle-funny-carpets.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten