Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Faillissement voor meubelfabrikant Hülsta

Faillissement voor meubelfabrikant Hülsta

De Duitse meubelfabrikant Hülsta start in eigen beheer een insolventieprocedure vanwege 'bijzondere marktomstandigheden'. Daarbij wordt verwezen naar de afgelopen coronaperiode en de hoge energielasten.

De aanvraag tot insolventie betekent feitelijk het faillissement. Het betreft Hülsta-Werke en zusterbedrijf DIHUG. De bedrijven blijven wel operationeel en gedane bestellingen worden nog gewoon uitgeleverd, zo laat Hülsta in een verklaring weten. Andere bedrijven die onder de Hülsta Gruppe vallen, zijn niet betrokken bij het aanstaande faillissement.

Invloed coronapandemie
Volgens Hülsta managing director Thomas Knecht hebben de lockdowns in coronatijd gezorgd voor 'een aanzienlijke vertraging in het lopende herstructureringsproces' en wijst hij op de stijgende energiekosten als 'verklaring' waarom Hülsta de stekker eruit trekt. Bij Hülsta en dienstverlener DIHUG werken 580 mensen.

Mogelijke doorstart
Recentelijk hield Hülsta in eigen huis nog een najaarsshow waarin nieuwe modellen werden getoond waaruit zou blijken 'dat we een groot transformatievermogen hebben', aldus topman Knecht. 'We zijn ons nu allemaal aan het aanpassen aan het nieuwe kader en zullen sterker uit deze periode tevoorschijn komen.' Wellicht doelt hij hierbij op een mogelijke doorstart.

Historie Hülsta
Hülsta, officieel Hülsta-Werke Hüls GmbH & Co. KG, is gevestigd in Stadlohn, net over de grens bij Winterswijk. De merknaam is een afgeleide van de achternaam van oprichter Alois Hüls die in 1940 startte met een timmermanswerkplaats. Hülsta groeide in eigen land uit tot een van de bekendste Duitse meubelmerken en de familie Hüls vergaarde in de loop der jaren een groot aantal meubelbedrijven met klinkende namen.

Permanent afstoten bedrijven
De laatste jaren is de Hüls Gruppe permanent aan het 'herstructuren' en werden onder meer Arte M, Rolf Benz, Parador, Loddenkemper en Femira verkocht om zich te richten op het belangrijkste merk: Hülsta. Naar het zich laat aanzien zal de Hüls Gruppe ook daar afstand van moeten doen. De groep als geheel omvat zo'n 50 bedrijven.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten